Denne vognposen er best i test 2020

Vi har testet tolv vognposer og kåret best i test siden i 2017 og en ting som er sikkert er at det er veldig mange gode vognposer der ute.

Dette er den siste testen hvor vi kårer best i test for 2020. Det er kanskje ikke en stor overraskelse sammenlignet med 2019, men det er en svært god vognpose som vinner.

Vognposer er en genial oppfinnelse for vårt kalde, nordlige land. Barnet pakkes inn, uten mulighet for å sparke den av seg og holdes god og varm selv på de kaldeste vinterdager. Når man skal inn på cafe eller i en butikk hvor temperaturen er betraktelig høyere, er det bare å løsne topplokket. Slik slipper man sure, glo-varme barn som svetter i vinterdresser.

Vi mener at vognposer til vinteren er et must, og i denne testen kan du lese om hvilke som er vår favoritt blant bestselgerne på markedet. Vi kan glede deg med at det er mange gode vinterposer der ute og derav flere som har fått høy score. Men vi har selvfølgelig kåret en vinner. En av vognposene er definitivt best i test.

Vi har testet følgende vinterposer: Vinter & Bloom mini dots, Carena Fårö Lux, Elodie Details, Stokke, Nordlys, Bugaboo High performence, Reflex, Voksi Urban, Voksi Active, Voksi City, Easygrow Nord, Easygrow Nature.

Slik har vi testet
Posene er testet av mammaer og barn både i bagdelen og i sittedelen/sportsdelen på tre ulike vogner (Stokke Trailz, Emmaljunga Edge og Mountain Buggy duovogn). De er alle testet på både korte trilleturer, som til barnehagen og på lengre turer, etter følgende kriterier:

 • Holder barnet seg varmt på vinterkalde dager?
 • Er posen tett nok rundt hodet og overkropp?
 • Hvor vanntett er posen?
 • Blir barnet klamt?
 • Plassering av hull til selene.
 • Størrelse på posen og hvordan den passer i bagdelen?
 • Sitter posen godt i sportsdelen?
 • Ekstraeffekter som refleks, åpning i bunnen og lignende
 • Hvor lenge kan posen brukes?
 • Pris
 • Bærekraft/miljøhensyn/dyrevelferd

NB! – Vi tester produktene for hverdagsbruk. – Vi har ikke testet for spor av miljøgifter.

Den overordnede konklusjonen er at det finnes en pose for ethvert behov, så les godt igjennom testen for å finne den posen som passer best til ditt behov.

For hver vognpose har vi trukket frem noen pluss og noen minus. Det er viktig å understreke at dette kun er det vi liker aller best og aller dårligst ved akkurat denne posen og at de andre posene kan ha samme pluss og minus også, men at vi på disse ser at det er andre ting som er viktigere å trekke frem.

Easygrow Nord er best i test i 2018, 2019 og 2020.

 • Største pluss: Wow på alle punkter
 • Største minus: Ingen store minus
 • Fyll: 80 % dun og 20 % fjær
 • Kan vaskes i maskin
 • Makslengde med forlengerdel (følger med): 120 cm
 • Veiledende pris: 2 699,-

 

Dette er en skikkelig «wow» vognpose. Easygrow Nord er god og varm, myk i stoffet, vannavvisende og av opplevd høy kvalitet. Den har antiskli i ryggen og er lun og varm rundt hodet. Posen har ekstra padding man kan velge å bruke avhengig av hvor tett den skal være under hodet. Kort fortalt, så har den alle de samme kvalitetene til Easygrow Nature vognposen (nr 2 i testen) med unntak av den lille lommen foran. I tillegg til Nature sine gode egenskaper har denne posen vaskbar ull i ryggen, litt større mengde dun, et enda mykere stoff utenpå, mykere stoff inni som ikke tiltrekker seg lo like lett og refleks langs hele glidelåsen. Topp og viktig i disse mørke tider.

Et ekstrapluss med posen er at den kan brukes som en helårspose. For når det blir varmere i været kan du ta ut dundynen og bytte til en tynnere ulldyne som du kan kjøpe til. Posen kommer også med fester for å kunne bruke bæreplate som gjør at du trygt kan bære inn barnet fra trilleturen uten å vekke det.

Det er fint med et mørkegrått stoff inni, da flekker synes veldig godt på sort. Vi liker også veldig godt at Nord er nett, slik at den passer bedre i litt mindre vognbagger. Den blir 120 cm med forlenger (ca. 6 år). Og det er genialt at man kan feste på et eget bærebrett på posen, (må kjøpes med ekstra). Posen har fuskepels øverst som kan tas av.

Posen vinner fordi den helhetlig oppleves som best. Den scorer høyt på alle viktige parameter og oppleves som utrolig myk og god.

 

Easygrow Nature (best i test 2017)

 • Største pluss: Høy kvalitet, utrolig varm, luftig og lun
 • Største minus: Selehullenes plassering kunne vært hakket bedre.
 • Fyll: 80 % dun og 20 % fjær
 • Kan vaskes i maskin
 • Makslengde med forlenger (følger med): 130 cm.
 • Veiledende pris: 2 599,-

 

Easygrow Nature ble vinneren i testen vi gjorde i 2017 og er fremdeles en utrolig god vognpose. Vognposen fremstår utrolig god og varm, luftig og solid. Dette er en vognpose vi stoler på vil holde barnet varmt selv på de kaldeste dager. Posen ligger fint i bagdelene vi tester, med unntak av den aller minste hvor den blir bittelitt stor. Den har bra anti-skli bak som gjør at den ikke sklir så lett i sportsdelen. Selehullenes plassering er ikke revolusjonerende, men de fungerer ganske bra.

Posen kan snurpes fint rundt hodet, og den avtagbare fuskepelsen gir ekstra beskyttelse hvis det trengs. Posen sitter også godt rundt barnets kropp og har glidelås foran. Den har myk økologisk bomull inni som vi liker godt, selv om også denne litt for lett trekker til seg ”støv”. Pluss for avtagbar bunn og lomme på utsiden.

Posen kan brukes lenge på grunn av forlengerdelen som gjør at posen blir hele 130 cm (ca. 8 år). Posen har refleks til mørke vinterdager. Ytterstoffet fremstår solid og slitesterk, men bitte litt stivt.

Posens tekstiler er sertifisert med OEKO-TEX® Standard 100 og tar både miljø og dyrevelferd på alvor.

 

Voksi City

 • Største pluss: Varm og god kvalitetspose som luner godt
 • Største minus: Litt klumpete
 • Fyll: dun og fjær
 • Kan vaskes i maskin
 • Makslengde med forlengerdel (følger med): 125 cm
 • Veiledende pris: 2 399,-

Dette virker som en litt lettere vognpose enn Voksi Urban, og vi liker at den ikke er like bred. Posen er tykk, god og varm. Den er fylt med dun, har glidelås foran og en fin liten lomme på siden. Selv om posen er fylt med dun oppleves den som mer kompakt og mindre luftig og myk enn Easygrow sine vognposer.

Når det er sagt, posen ligger fint i bagdelene og sportsdelene. Den har anti-skli bak som gjør at den holder seg godt på plass i sportsdelen. Nytt av året for 2020 er at posen endelig har fått smartere hull og justeringsmuligheter for selene i vognen. Voksi har gått over til borrelås som gjør livet veldig mye enklere. Nytt av året er også stoffet inni posene som nå i mindre grad trekker til seg melk og annet søl. Alt i alt veldig positive endringer som gjør posen til et godt valg.

Posen kan snurpes så det blir lunt og godt rundt hodet på barnet, og det blir tettere enn en del av de andre. Posen kan åpnes helt nederst, noe som er fordelaktig på varmere dager eller hvor barnet skal ha på vinterdress. Posen har også fått ytterstoff på innsiden av posen nede ved beina for bedre beskyttelse mot skitt. Det er vi glade for. Det er helt topp at posen har refleks langs hele glidelåsen nedover. Posen kan brukes lenge på grunn av forlengerdelen som gjør at posen blir hele 125 cm (ca. 7 år).

Posen er sertifisert med OEKO-TEX® Standard 100, klasse 1. Voksi oppgir at de har egne retningslinjer for å ivareta dyrenes velferd med tanke på både ull- og dunproduksjon.

Voksi Active

 • Største pluss: Utrolig solid, varm og lun og tåler vær godt
 • Største minus: Litt voldsom til hverdagsbruk og puster litt mindre pga god beskyttelse for regn
 • Fyll: 80% dun og 20% fjær
 • Kan vaskes i maskin
 • Makslengde med forlengerdel (følger med): 125 cm.
 • Veiledende pris: 2 699,-

 


Det er ingen tvil om at dette er en solid vognpose med vanntett materiale og forsterkninger i glidelåsen. Voksi Active er laget for de som er ute i all slags vær. Trolig er dette også en god pulkpose (uten at vi har fått testet dette). Vi føler egentlig at vi bør gå rett ut på langtur i skogen med tunge snødekkede trær rundt oss. Men ikke med bagdelen, for der passer den ikke spesielt godt. Det hele blir bare rart og klumpete, antageligvis fordi posen både er for stor og litt stiv i materialet utenpå. I sportsdelen sitter den godt, takket være god anti-skli bak.

Posen har fleece inni som vi personlig ikke er så begeistret for, men det luner kanskje godt på langtur. Den kan snurpes så den luner godt rundt hodet, men vi skulle gjerne sett at den ble enda tettere på kalde vindfulle turdager. Nytt av året også for denne er at posen endelig har fått smartere hull og justeringsmuligheter for selene i vognen. Så nå kan den endelig tilpasses på en enkel og fleksibel måte med borrelås. Glidelåsen er ekstra forsterket og isolert med vanntett lag, så her blir ikke barnet vått eller kaldt. Vi liker godt de to små lommene på hver side der man har plass til en smokk, vanter eller andre småting man trenger lett tilgjengelig.

Også denne kan åpnes i bunn ved å ta av den nederste biten. Refleks nederst er topp, men vi skulle ønske det var en litt lengre opp også. Posen har ull i bunn og dun i fyllet. Dette er en av de dyreste posene i testen, og den har fått karakter med hovedvekt på at det er en pose for mer ekstreme forhold enn kun for trilletur til barnehagen. Posen kan brukes lenge på grunn av forlengerdelen som gjør at posen blir hele 125 cm (ca. 7 år).

Posen er sertifisert med OEKO-TEX® Standard 100, klasse 1. Voksi oppgir at de har egne retningslinjer for å ivareta dyrenes velferd med tanke på både ull- og dunproduksjon.

 

Reflex Lun vognpose 

 • Største pluss: Fin form, varm, supermyk inni, forlengerdel
 • Største minus: Litt klumpete fyll
 • Karakter: 7 av 10
 • Makslengde med forlengerdel (følger med): 125 cm
 • Pris: 1999,-

 

 

Denne vognposen likte vi godt ved første øyekast. Den virker akkurat passe stor, har behagelig stoff utenpå og inni og kan forlenges og åpnes i bunnen så man slipper skitne barnehagesko inni posen på vei hjem. Den passer godt i liten og stor bagdel og i sportsdelen. Posen er fylt med dun, men føles klumpete fordi det er litt ujevnt plassert.

Posen har også ull i bunnen som er fint og isolerende. I 2019 ble selhullene på posen justert som gjør at de nå fungerer godt. Stoffet inni posen er supermykt i babyfløyel av bomull. Glidelåsen er plassert i midten, og langs glidelåskanten er det refleks. Den tåler vann fint, men bør som de fleste andre være under regntrekk om det pøser. Posen kan brukes lenge på grunn av forlengerdelen som gjør at posen blir hele 125 cm (ca. 7 år).

Alle delene i posen har OEKO-TEX sertifisering standard 100 klasse 1. Reflex oppgir egne retningslinjer for å ivareta dyrenes velferd med tanke på både ull- og dunproduksjon.

Bugaboo High Performance vognpose

 • Største pluss: Passer perfekt i en Bugaboo vogn, mange små dinesser
 • Største minus: Luner dårlig rundt hodet, ingen refleks, litt tynn
 • Fyll: 60% dun av and og 40% fjær
 • Kan vaskes i maskin
 • Karakter: 7 av 10
 • Makslengde: 95 cm
 • Veiledende pris: 1 490,-

 

 

Dette er en vognpose som er utviklet spesielt for en Bugaboo, og derfor så å si kun passer til en Bugaboo-vogn med sportsdel. Vi har derfor valgt å gi den karakter basert på bruk i Bugaboo-vogn, for i våre andre testvogner fungerer den dårlig. Vognposen har mange smarte små finesser. Den har skittensko-beskyttelse i bunnen av posen som du lett kan tørke av, og du kan snurpe den i front for at den skal sitte godt rundt kroppen på barnet. Lurt når det blåser litt ekstra. I tillegg har den en lomme bak som man fester over kanten på vognen så posen holder seg godt på plass og sklir ikke ned, genialt!

Forstykket kan brettes ned et stykke og festes med trykknapp. Glidelåsen er på siden, så du kan ta av overdelen og bruke underdelen som setefôr, men du får ikke løsnet toppen av posen, så den blir hengende å dingle som er ganske irriterende. Posen har litt snurp ved hodet som gir litt beskyttelse, men ikke som på en del av de andre posene. Posen mangler refleks. Vi er også litt usikre på om den vil holde barnet varmt på de kaldeste dagene ettersom fyllet i ryggen er polyester og dundelen ikke er veldig tykk. Posen er kun 95 cm og kan derfor bare brukes til barnet blir 2-3 år.

Vi finner ingen informasjon om OEKO-TEX® Standard eller om miljø, bærekraft eller dyrevelferd med tanke på dunen i posen.

 

Voksi Urban

 • Største pluss: Solid og varm pose i god kvalitet
 • Største minus: Bred i størrelsen og litt klumpete, luner dårlig i sportsdelen
 • Fyll: dun/fjær
 • Kan vaskes i maskin
 • Karakter: 7 av 10
 • Makslengde med forlengerdel (følger med): 108/112 cm
 • Veiledende pris: 2 399,-

 

 

Dette er en populær og solid vognpose. Den holder barnet god og varm på kalde vinterdager takket være at den har ull i bunn og dun jevnt fordelt i fyllet. Ull og dun er en god kombo for jevn, god varme. Posen er ganske bred, den ligger fint i den store bagdelen, men blir for klumpete og bred for den lille. I sportsdelen ligger den fint med anti-skli bak som holder den på plass. Nytt av året også for denne er at posen endelig har fått smartere hull og justeringsmuligheter for selene i vognen. Det hele løses nå enkelt og greit med borrelås i ryggen.

Når posen er åpen nede sitter den nederste delen fast, så man slipper å være redd for å legge den igjen et sted. Før ble klaffen ganske fort skitten selv om posen var åpen, men nå har Voksi lagt til ytterstoff på innsiden av posen for bedre beskyttelse for skitt. Posen kan snurpes i toppen og blir sånn passe lun. Den er ganske lav og bred rundt hodet sammenlignet med City og i hvert fall sammenlignet med Easygrow sine poser. I bagdelen på vognen hjelper vognen til å lune, men i sportsdel kan det derfor bli litt surt rundt ørene på de kaldeste dagene. Posen sitter fint rundt kroppen til barnet. For 2020 er stoffet inni skiftet ut så problemet med støv og lo har heldigvis forsvunnet. Posen har glidelås på siden og den har i 2020 fått enda mer refleks som jo er topp. Forlenger gjør at posen kan forlenges. Før kunne den bli 115 cm, men pga. tilbakemeldinger fra kunder om at posen ble hengende og slenge er den nå forminsket til 108/112 cm.

Posen er sertifisert med OEKO-TEX® Standard 100, klasse 1 og Voksi oppgir egne retningslinjer for å ivareta dyrenes velferd med tanke på både ull- og dunproduksjon.

 

Bugaboo High performence footmuff (2018 modell)

 • Største pluss: Avtagbar dundyne for å regulere varmen
 • Største minus: Savner festemetoden som var på forrige modell
 • Obs: beregnet kun til Bugaboo vogner
 • Karakter: 6,5 av 10
 • Makslengde: 95 cm
 • Veiledende pris: 1 929,-

 

På denne modellen til Bugaboo er festemetoden endret så vognposen har ikke lengre lomme bak som man fester over kanten på vognen. I stedet har den bare vanlig antiskli som de fleste andre vognposer. Vi skjønner ikke helt hvorfor de har tatt vekk denne muligheten (som gjorde at posen holdt seg superbra på sittedelen og aldri sklir ned), det var jo et kjempe pluss.

Nytt for året er at du lett kan ta ut dyneposen i det øverste laget slik at posen ikke blir for varm å bruke vår og høst. Og veldig bra refleks rundt hele glidelåsen. Ellers er den veldig lik posen over. Posen er kun 95 cm og kan derfor bare brukes til barnet blir 2-3 år

Ansvarlig dun, standardsertifisert TEFLON®.

 

Stokke vognpose (selges ikke lengre)

 • Største pluss: Luftig, myk og luner godt rundt hodet
 • Største minus: Passer egentlig kun til vogndelen, kan ikke forlenges, litt klønete utforming
 • Fyll: dun/fjær
 • Kan vaskes i maskin
 • Karakter: 6 av 10
 • Makslengde: 71 cm
 • Veilendende pris: 1 599,-

 

 

Dette er en veldig luftig og myk dunpose som vi får lyst til å legge oss rett oppi selv. Den har ikke ull i ryggen. Vognposen ligger godt i begge bagdelene og er fin og tett rundt hodet når vi snurper den. I sportsdelen er den litt verre. Posen har ikke glidelås, men et bretteknappesystem som gjør at den er vanskelig å få til å sitte godt i sportsdelen på vognen når barnet sitter oppreist. Den har heller ikke noen antiskli bak for å hindre posen fra å skli nedover. Selene er veldig enkle å justere fordi ryggen på posen har borrelåsfeste.

Posen kan ikke forlenges og er kun 71 cm (ca. 6 mnd). Den føles derfor litt knapp for en baby på 10 måneder. Den kan åpnes nede, så du slipper å ha skitne sko inni posen, men det blir fort mye krøll med posedelen som henger ned og slenger. Posen har ikke refleks. Dette er en fin pose å bruke i bagdelen, men ikke en innertier i sportsdelen på vognen. Stokke har en fotpose som kan kjøpes til 999,- om man ønsker å bytte pose underveis.

Stokke får pluss for fokus på dyrevelferd og at dunen ikke plukkes fra levende dyr.

 

Nordlys vognpose dun

 • Største pluss: Fin form og størrelse, lun og tett rundt hodet
 • Største minus: Stiv og hvitt fór
 • Fyll: 50% gåsedun og 50% andedun
 • Kan vaskes i maskin
 • Makslengde med forlengerdel (følger med): 127 cm
 • Veiledende pris: 1 999,-

 

 

Nordlys er en fin og kompakt vognpose. Vi liker godt formen, den er passe stor og passe bred. Den er fylt med dun, men har ingen isolerende ull i ryggen. Posen ligger godt i de store bagdelene og i sportsdelen på vognene, men blir for stor og stiv for den minste bagdelen. Den har anti-skli bak, og selehullene er greit plassert. Posen kan snurpes fint rundt barnets hode, og den sitter godt rundt barnets kropp i sportsdelen. Det hvite bomullsfôret inni er mykt og fint, men blir skittent før du rekker å snu deg. Posen kan åpnes i bunnen for skitne sko. Den har glidelås foran som gjør det mye lettere å lukke og åpne posen uten å måtte bekjempe klær og ting som tyter ut på sidene. Den går fint å vaske og tørke.

Posen er sertifisert med OEKO-TEX® Standard 100, klasse 1.

 

 

Elodie Details polyester

 • Største pluss: Fremstår som god kvalitet
 • Største minus: Kan ikke åpnes nede, mangler anti-skli bak og ikke OEKO-TEX® sertifisert
 • Fyll: polyester
 • Kan vaskes i maskin
 • Makslengde: 110 cm
 • Pris: 1 399,-

 

 

Dette er en fin og fluffy vognpose som fremstår som god kvalitet. Denne posen sitter bedre rundt kroppen enn Vinter & Bloom, men ikke like bra som for eksempel Voksi City. Den er fylt med polyester, som er bra for endene og allergikerne, men som varmer litt dårligere. Posen har fleece-fôr som vi ikke er veldig begeistret for. Derimot liker vi godt at du kan brette ned fronten med trykkknapp og at den har en lomme bak så du kan feste posen bak over vognen (på noen vogner) så posen ikke sklir ned. Den har ikke anti-skli på undersiden, så om du har en vogn der lommefestet ikke fungerer, så sklir posen en del.

Glidelåsen er på siden, praktisk dersom du ønsker å ta av hele overdelen hvis barnet er varmt. Posen er enkel å vaske og tørker fint uten å klumpe. Den kan dessverre ikke åpnes nede ved bena, og den har ingen refleks.

Posen er ikke OEKO-TEX® sertifisert og vi vet ikke om noen spesifikke miljømessige eller bærekraftige tiltak. Elodie Details bruker Bionic Finish for å gjøre posen vannavstøtende.

 

Carena Fårö Lux

 • Største pluss: Billig
 • Største minus: Slipper inn mye vær, tåler lite regn og snø og kan ikke forlenges
 • Fyll: 100 % polyester
 • Kan vaskes i maskin
 • Karakter: 5 av 10
 • Makslengde: 100 cm
 • Veiledende pris: 399,-

 

 

Denne vognposen gir ikke et veldig bra førsteinntrykk. Den føles litt billig i kvaliteten på stoffet og den er ikke spesielt tykk. Men så koster den heller ikke så mye. Posen er fylt med polyester og har sort fleece på innsiden. Den oppleves som litt åpen i toppen mot kroppen og kan ikke snurpes på noe vis. Den har også dårlig snurp rundt hodet som blir mer en brettet krøll enn en tett og god hettesnurp. Posen har både antiskli bak og lomme bak så du kan feste posen bak over vognen (på noen vogner) så posen ikke sklir ned. I tillegg har den sklisikkerkroker. Posen har hull til fempunktssele.

Glidlåsen er på siden og går helt rundt som er veldig fint dersom du ønsker å ta av hele overdelen. Posen er enkel å vaske og tørker fint. Posen tåler helt okey med regn og våt snø, men absorberer vannet i stoffet så føles tung og våt etter litt tid. Posen har ikke skobeskyttelse inni og kan ikke forlenges. Den har heller ingen reflekser. Ikke en storfavoritt.

 

Vinter & Bloom mini dots

 • Største pluss: Rimelig pris
 • Største minus: Slipper inn for mye kaldt vær
 • Fyll: polyester
 • Kan vaskes i maskin
 • Karakter: 5 av 10
 • Makslengde: 100 cm
 • Veiledende pris: 1 098,-

 

 

Dette er en prikkete, rimelig og fin vognpose med fuskepels. Den ligger fint i bagdelen, men er ikke så medgjørlig i sportsdelen. Den sitter for eksempel dårlig rundt magen på barnet som gjør at vind og vær blåser inn. Den kan heller ikke snurpes så mye rundt hodet.

Posen kjennes litt tett ut i fyllet, antageligvis fordi den er fylt med polyester i stedet for dun. Posen har fleece inni som verken er fint eller praktisk ettersom smitt og smule fort fester seg. Posen har glidelås på sidene og kan åpnes nede, men det nederste stykket kan ikke fjernes eller vippes ned, så de skitne bena vil fremdeles bli stående oppi posen. Vi liker at selehullene i ryggen har borrelås, det er lett å træ selen gjennom og justere den.

Posen er lett å vaske og tørker fort uten å klumpe. Dette er kanskje en pose som fungerer helt ok på trilletur i et litt mildere København, men den er ikke noe for de skiftende årstidene i Norge.

Vinter & Bloom OEKO-TEX® sertifisert med Standard 100 klasse 1 og bruker fuskepels – det liker vi.

Legg igjen en kommentar