Vi har testet bilstolposer!

Det er ikke tvil, en bilstolpose er utrolig praktisk til de aller minste når temperaturen kryper nedover mot null, men hvilken skal du velge? Vi har testet de tre mest solgte! 

Ja, en bilstolpose gjør det litt lettere å ta med babyer på biltur på kalde dager. Og ikke minst, en bilstolpose ivaretar sikkerheten i bilstolen da du ikke trenger tykke plagg som tar plass under beltet. Det er ikke tvil om at bilstolposer er gull om du har en bærbar nyfødtstol. Da slipper du å kle på mange lag med klær. Minsten settes enkelt og greit nedi bilstolen med bilstolposen i, beltene festes inni posen og bilstolposen zippes igjen før du bærer babyen ut i bilen. Ingen kalde barn på vei til bilen og ingen klamme og varme barn i bilen. Når temperaturen stiger i bilen kan man enkelt åpne bilstolposen så babyen ikke blir for varm, mens babyen sitter fastspent i setet. Ganske genialt!

Vi har skrevet et bloggnnlegg om bilstolposer HER. Klikk deg inn og les hvorfor vi anbefaler bruk av bilstolposer.

For å gjøre det lettere for deg å velge har vi testet de tre mest solgte bilstolposene. Hver pose er testet over minimum to uker, av flere testfamilier. De er testet i bærbare nyfødtbilstoler, med babyer fra 3 måneder til 7 måneder.

Bilstolposene er testet etter følgende kriterier:

 • Opplevd kvalitet og stoffets kvalitet? Er den myk mot huden?
 • Dekker posen barnet godt nok?
 • Tåler den litt regn/snø?
 • Størrelse på posen og hvordan den passer i bilstolen.
 • Ekstraeffekter som refleks, åpning i bunnen og lignende.
 • Hvordan er den å vaske?

Bilstolposene er testet i et forbrukerperspektiv. Vi har ikke testet sikkerhet og kommenterer derfor heller ikke på dette. De er testet av vanlige mammaer og pappaer i hverdagen.

Ønsker du å lese om hva andre foreldre synes om bilstolposene på markedet? Klikk deg inn HER og les anmeldelser skrevet av andre foreldre.

Voksi Move – TESTVINNER!

Konklusjon: Voksi Move er ikke bare fin å se på, den er av høy kvalitet, god og varm. Den ligger godt nedi bilstolen, selv etter at barnet løftes ut. Dessuten kjennes den ordentlig myk og god mot huden. Men, vi skulle gjerne sett at posen gikk helt opp til haken. Karakter: 9 av 10.

 • Positivt: Oeko-tex sertifisert stoff*, ull i ryggen, ligger godt nedi stolen og romslig.
 • Minus: Dekker ikke haken, ikke hull til føttene.
 • Mål: (LxB) 80 x 39 cm
 • Til bruk opptil 1 år
 • Veiledende pris: 999,-

Bilstolposen Voksi Move ser bare utrolig fin ut. Den virker passe tykk og god, og av høy kvalitet. Stoffet inni posen er i bomull. Det kjennes mykt og godt, og behagelig mot huden. Selve posen er fylt med dun og fjær i overdelen og ull i underdelen. Hele posen er oeko-tex sertifisert* (Oeko-Tex 100, Class 1) og er derfor helt uten skadelige stoffer – stor tomme opp! Posen har litt boblejakke preg. Ulempen med dette kan være at fyllet klumper seg, men her holder det seg godt fordelt, selv etter vask på 40 grader. Den har ull der hodet lenes mot stolen og er ekstra tykk nederst for å holde små tottelotter varme, veldig bra.

Posen passer godt nedi bilstolene til testfamiliene. Den har åpning langs hele ryggen, slik at den skal passe til de fleste bilstoler (se bilde). Dette har forøvrig alle de tre posene i testen, men det er på Voksi sin modell dette fungerer aller best. Det er superenkelt å ta barna ut og inn av posen, og posen holder seg på plass nedi bilstolen. Altså ikke noe knoting med posen hver gang barna skal settes i stolen fordi den ble dratt ut med barnet ved forrige gangs bruk. Det liker vi! Glidelåsen er på midten og er enkel å bruke. Posen sitter godt på plass rundt barna og den klumper seg ikke. Men vi kunne godt tenke oss at posen dekket enda høyere opp til haken. Fordi den ikke går helt opp til haken må barnet ha på seg en tykk hals eller lignende på vinterkalde dager, og det skulle vi gjerne vært foruten.

Barna liker godt å bruke posen selv om gradestokken ligger på rundt 5 grader, så anbefalingen om at denne posen passer til milde vintre ser ut til å stemme bra. Posen regulerer varmen tilsynelatende bra også når temperaturen stiger litt i bilen – ingen røde skinn eller misfornøyde barn. Det er enkelt å åpne opp posen når det blir varmt. Glidelåsen er på midten av posen og denne er enkel å åpne og lukke.

Posen er både vind- og vann avvisende og skal derav tåle både litt regn og litt snø. Vi tester posen ute i regnvær og regnet preller av. Ingen våte barn her i gården! Posen kan strammes rundt hodet så det blir lunt og tett, og trådene kan så pakkes ned i en liten lomme. Posen har ikke refleks.

Voksi Move tar mye plass i bilsetet noe som gjør at bilstolen blir trang til test-barna på 7 måneder. Barnet vokser således ut av setet tidligere dersom man skal ha pose i, men dette gjelder alle posene i testen. Det er spesielt rundt hodet at der blir trangt ved bruk av Voksi Move i nyfødtstolen.

Easygrow Mini Bilstolpose

Konklusjon: Easygrow Mini er en kjempegod bilstolpose som holder den lille varm på kalde dager. Det er den eneste i testen som kan åpnes i bunnen og vi digger at den går helt opp til haken. Men, vi skulle gjerne sett at dunene holdt seg bedre på plass rundt glidelåsen, oppå posen og at bunnen ikke løsnet så lett. Karakter: 8,5 av 10.

 • Positivt: Dekker haken, ull i ryggen, kan åpnes i bunnen, god lengde.
 • Minus: Dunene holder seg ikke på plass, ryggen løsner, må justeres på plass hver gang den brukes.
 • Til bruk opptil 1 år
 • Mål: (LxB) 87 x ? cm
 • Veiledende pris: 999,-

Easygrow Mini fremstår av høy kvalitet. Bilstolposen har ull i ryggen og er fylt med dun. Hvorav Voksi Move har sydd inn sømmer utenpå har Easygrow et helt rett ytterstoff. Stoffet på innsiden er i bomull og oeko-tex sertifisert*, stor tommel opp. Easygrow Mini har mer fyll nederst ved bena, og en søm der for å holde dunet på plass, det liker vi. Dunet forflytter seg noe nedover på siden og holder seg ikke helt på plass foran (oppå rundt glidelåsen), noe som gjør at det blir noe trangt i bilstolen og mindre varme der barnet trenger det mest. Posene er ikke merket med anbefaling hva gjelder utetemperatur, men grunnet mengden fyll antar vi at Easygrow Mini også er beregnet på milde vintre, slik Voksi er.

Easygrow Mini passer fint nedi nyfødtstolen og det er ikke vanskelig å få selene igjennom. Babyen sitter godt nedi posen og selene festes før posen zippes igjen. De gangene vi drar litt i posen for å få justert den på plass, så løsner den fra ryggen. Dette trekker noe ned. Men vi DIGGER at bilstolposen går helt opp til haken og derav dekker halsen. Stort pluss! Posen kan åpnes i bunn, noe som er topp om babyen liker mer bevegelse med føttene. Når babyen skal løftes ut av stolen etter bruk følger posen med, og den må derfor justeres på plass hver gang den brukes. Det er knotete og litt irriterende.

Barna liker seg godt nedi posen. Posen regulerer varmen tilsynelatende bra også når temperaturen stiger litt i bilen – ingen misfornøyde barn. Det er enkelt å åpne opp posen når det blir varmt. Glidelåsen er på midten av posen og denne er enkel å åpne og lukke. Posen har ikke refleks.

Posen er både vind- og vann-avvisende og skal derav tåle både litt regn og snø. Vi tester posen ute i regnvær, og posen håndterer regn godt. Vannet preller av, ingen våte tottelotter her i gården. Bilstolposen fra Easygrow er 7 cm lenger enn Voksi sin, og det merkes. Denne posen kan derav brukes litt lenger om du har en lang og tynn baby. For de litt romsligere babyene blir den nok for trang rundt brystet i god tid før de er ett år. For et noe romslig testbarn på 8 måneder er det ikke lenge igjen før den er for trang.

På hjemmesiden til Easygrow skriver de at denne også kan brukes i vognbagen for nyfødte eller premature. Genialt!

Reflex Lun Bilstolpose

Konklusjon: Reflex Lun er en god bilstolpose til en god pris. Den holder den lille varm på kalde dager, og det er den eneste i testen med refleks langs hele siden og ull ved føttene. Men, vi skulle gjerne sett at dunene holdt seg bedre på plass oppå posen og at hullet til seler var festet med mer borrelås. Karakter: 8 av 10.

 • Positivt: God pris, ull ved føttene, lun og god rundt hodet, refleks langs hele posen.
 • Minus: For liten til barn på 7 mnd, litt liten glidelås, vanskelig å snurpe godt rundt hodet, noe stiv.
 • Til bruk opptil 1 år
 • Mål: (LxB) 79 x ? cm
 • Veiledende pris: 849,-

Refleks Lun bilstolpose er fylt med dun, med unntak av fotdelen som er i ull. Innerstoffet er i bomull, som er ØkoTex-100-sertifisert* (som de to andre). Det kjennes mykt og godt mot huden. Reflex Lun har et glatt ytre uten sømmer. Det samme gjelder på innsiden, men vi synes ytterstoffet er litt stivt. Som på Easygrow sklir dunene litt nedover på sidene, de holder seg altså ikke oppå der det trengs mest, men samler seg mer på siden noe som gjør at det blir trangt i bilstolen. Det er deilig med mye dun rundt overkropp og hodet, og det gjør at det blir lunt og godt for de minste, men det blir også fort trangt for de litt større barna. Posen har mulighet for å stramme rundt hodet, men det er vanskelig å få strammet den helt inn.

Refleks bilstolpose ligger godt nedi bilstolen. Den passer de aller fleste bilstoler da posen har en åpning på hver side av underdelen. Underdelen holdes fast med borrelåser, og disse fungerer bra, men vi skulle gjerne hatt en borreblås til på hver side av underdelen, da de store  hullene gjør det vanskelig å trekke opp sidene rundt barnet. Borrelåsene er gode og holder delene godt sammen.

Utvendig materiale er vann- og vindavstøtende. Vi tester posen i regn og barnet blir ikke vått. Bilstolposen kan vaskes på 40 grader.

Bilstolposen har refleks langs glidelåsen. Bilstolene bæres jo ut i bilen og da til trafikkerte veier, så refleks er et kjempepluss. Glidelåsen går på midten av posen og det fungerer bra, med unntak av at glidelåsen er litt liten og kan være vanskelig å få godt tak i. Den kommer med en «non-lock» funksjon slik at posen enkelt kan åpnes. Men, denne gjør at bilstolposen åpner seg når posen begynner å bli litt trang for barnet. Ved syv måneder opplever to av testfamiliene at posen rett og slett er for liten. Den åpner seg ved den minste bevegelse fra den lille. Reflex Lun bilstolpose var posen barna vokste fortest ut av og det får den trekk for.

 

 

*Oeko-Tex er et uavhengig sertifiseringssystem for tekstiler, produktdetaljer og ferdige produkter. Sertifiseringen gjelder i alle ledd i produksjonen. Ved å velge et produkt laget av Oeko-Tex-sertifiserte materialer, kan du som forelder være trygg på at barnet er omgitt av materialer uten giftige og skadelige stoffer og kjemikalier.

 

One thought on “Vi har testet bilstolposer!

Legg igjen en kommentar