Produktgjennomgang av Arlo Baby Monitoring Camera

Her presenterer vi fordelene og eventuelle ulemper slik at du kan få en god innføring i produktet og om det vil passe for deg og dine behov. *Innlegget er sponset med et produkt til testing.*

Babycall er for mange et av de mest essensielle produktene når en får barn, for hva er vel verre enn om babyen ligger og gråter uten at dere hører det? Med babycall kan du høre den lille, selv om du sitter et helt annet sted.

Det første du må bestemme deg for når du skal velge babycall, er om du skal ha med eller uten kamera. Mange sverger til kamera, mens andre synes babycall kun med lyd holder. Selv har vi vært veldig fornøyd med vår babycall som er uten kamera, men var da til gjengjeld veldig spente på å teste denne.

Vi har tidligere gjort to store tester av babycaller for VG Familieklubben, både med og uten kamera. Testen av babycall med kamera finner du HER, og vanlig babycall finner du HER.

Produktgjennomgang av Arlo Baby Monitoring Camera

En produktgjennomgang er en utvidet anmeldelse av et produkt fra en Superbabytester. Den har som hensikt å gjøre valget ditt enklere ved å gi deg en god innføring i produktet.

Du kan lese hva andre foreldre synes om babycallene på markedet HER.

Arlo Baby Monitoring Camera skiller seg fra de fleste andre babycaller med kamera fordi den kobles opp til mobilen. Det gjør at du kan følge med på babyen fra mobilen. Du slipper altså å gå rundt i huset med mobil og babycall – alt på et sted. Dessuten vil du kunne se barnet når det sover også når noen andre har fått ansvaret og du er ute av huset. Men er dette egentlig en funksjon det er verdt å betale mer for?

Førsteinntrykk 

Babycallen fra Arlo kommer i en stor hvit boks. I boksen finner vi selve kameraet, ladekabel, feste til vegg, skruer og bruksanvisning. Kameraet har en «kanindrakt» på seg. En fin liten detalj som gjør den litt «koseligere» på barnerommet. Babycallen har ulike hylstre for stikkontakt, så den også passer til stikkontakter i andre land hvis man er på reise.

Kameraet har en bryter for «syncing» på høyre side og på venstre side finner vi en bryter for lys og en for å skru av eller på musikk.

Babycallen har oppladbare batterier som skal holde i flere timer uten å lade. Under føttene til kaninen er det en liten knapp for å skru av å på kameraet (aktiverer bruk av batteriet). Dersom man ikke bruker kameraet så bør man skru av bryteren så batteriet ikke tappes når kameraet ikke er i bruk (det holder altså ikke å skru av denne fra mobilen).

Installering

Det første man må gjøre er å laste ned appen. Der må man lage en profil, (litt usikker på hvorfor man må ha en profil for å bruke en babycall, men jeg gjør som jeg blir fortalt). Den sender deg så en e-post for verifikasjon og aktivering av kontoen. Deretter må man laste ned appen og koble den opp. Man legger så inn type utstyr (baby), før man blir bedt om å koble den til strøm (uttaket er helt nederst på kaninen, på baksiden). Det blinker et rødt lys, trolig på grunn av lite batteri. I neste steg søker den opp mobilen. Du får så opp wifi nettverkene som den kobler seg til…og da jobber den fælt. Vente, vente, vent. Og så, om litt var den koblet opp på nett. Den finner så frem til kameraet som du så navngir før du velger tidssone. Ok, da var det i boks.

Deretter tar Arlo meg med på en liten «tour» for å bli kjent med alle egenskapene: nattlampe, musikkspiller (du kan kreere din egen spilleliste med barnesanger, din egen stemme eller med lyder (bølgeskvulp feks), og temperaturmåler (den måler også fuktighet og kvaliteten på luften i rommet). Jeg skulle gjerne fått litt mer info om hvordan alle disse funksjonene brukes og hvor jeg finner de, men det mener visst Arlo at jeg må finne ut av selv?

Monitoren kan kobles til Google home. Litt usikker på hva fordelen er ved å gjøre dette, for det står ikke beskrevet? Jeg avanserer derfor ikke til dette nivået.

I bruk

Jeg styrer babycallen inne på mobilen. Alt gjøres der: skru kamera av og på, velge musikk, sensitivitet på lyd, hvordan jeg vil bli varslet ved lyd, styrke på nattlampen osv. Babycallen har også mulighet for toveis kommunikasjon.

Jeg går inn på mobilen for å bli kjent med alle valg-muligheter så jeg er klar for bruk når det er tid for legging. Jeg tester den først litt ut i stuen. Den lagger litt i videreformidling av lyd og bilde. Jeg titter litt rundt på appen. Men hva er dette? Alle opptakene lagres? Dette minner om et overvåkingskamera. Jeg går inn på «mode» valget på mobilen og skrur «monitoring» av, for at den ikke skal lagre alt på mobilen min. Det er mulig å kun filme eller ta bilde når det er lyd eller bevegelser. Det er ikke en funksjon som er nødvendig for meg, så jeg lar den være skrudd av.

Jeg går tilbake og trykker på devices helt nede til venstre. Her får jeg opp mange valg på skjermen og kan blant annet se temperatur og luft-fuktighet (se bilde). Her er det også avbildet en lampe som er den justerbare nattlampen. Denne kan lyse i forskjellige farger og lysstyrker.

Til høyre i bildet er det tre prikker. Her finner jeg valg av lyd og bevegelses-innstillinger, samt innstillinger for kameraet. Jeg velger å bli varslet via «notifications» på mobilen og setter lydsensoren på 2. Kameraet har også en bevegelsesensor, men denne lar jeg være av foreløpig. Jeg har ikke behov for å vite når babyen min beveger seg, så denne funksjonen aktiverer jeg ikke.

Kaninen plasseres så på barnets rom. Den kan enten stilles på et bord eller henges på veggen og justeres i ulike vinkler slik at man fanger opp den lille.

På natten

Barnet er lagt, kaninen (les kameraet) er rettet mot barnet og døren er lukket, så jeg tar med meg mobilen min ned i stuen. Jeg går inn på appen for å ta en titt. Kameraet har overraskende høy kvalitet! Jeg ser at lille beveger seg og hører at hun lager lyder, men uten at jeg får noen varslinger? Jeg har også på «den vanlige» babycallen min, som varsler lydene, men på mobilen er det ingenting som skjer. Det er tydelig at det må høyere lyder eller gråt til for at jeg skal bli varslet, så jeg øker sensitivitet-innstillingene til 4 (maks sensitivitet er 5).

Ping sier det i mobilen og en «push notification» kommer opp hvor det står at det er lyd. Jeg går inn på appen og trykker play på skjermen for å se om det er gråt, klaging eller go’lyder. – Om natten er dette litt irriterende, at jeg må inn på appen for å sjekke hva slags lyd babycallen har reagert på, og at jeg må sove med lyd på mobilen (slutt på å legge ut bilder på instagram før leggetid ihvertfall).

Soving på dagen

Det er tid for morgen-nap i vognbagen inne. Jeg gjør klar babycallen, og går ut av rommet. Jeg går så inn på appen på mobilen for å ta en titt, men det er ikke mye å se da kameraet står vendt mot vinduet. Den klarer da ikke å fange opp babyen som ligger i vognbagen. Helt mørkt er det (se bilde). Jaja, neste gang får jeg sette kameraet så det ikke står mot lyset.

Klokken nærmer seg 12 og det er tid for lunsj-nap. Jeg legger mini i vognen ute, kobler kameraet fra strøm og setter den ved vognen. Heldigvis fungerer internettet også på terrassen (kameraet fungerer ikke uten wifi). Det er stille lenge, men så, etter 2 timer og 15 minutter begynner jeg å få varslinger om at batteriet holder på å gå ut. What? Allerede? På gode dager sover mini i 3 timer, så jeg trenger litt mer tid her. Men etter 2,5 time er kaninen helt død. Neste gang må jeg huske å lade kaninen helt opp før jeg tar den med ut. Jeg bytter med den vanlige babycallen og setter kameraet tilbake til lading på soverommet. Dagen etter tester jeg hvor lenge kameraet holder uten lader i; akkurat 5 timer.

Konklusjon

Arlo Baby Monitoring Camera skiller seg fra de fleste andre babycaller med kamera fordi den kobles opp til mobilen. Du slipper altså å gå rundt i huset med mobil og babycall – og har alt på et sted. Dessuten vil du kunne se barnet når det sover også når noen andre har fått ansvaret og du er ute av huset.

Dette er den perfekte babycallen til alle foreldre som helst skulle sittet ved sengen og sett barnet sove. Du får et imponerende klart bilde på mobilen og kameraet fanger ikke bare opp lyd, men også bevegelser. Dessuten har du all ekstra funksjonalitet du kan tenke deg, pluss litt ekstra.

Generelt skulle jeg gjerne hatt mer info om hvordan appen brukes, og jeg synes det er tungvint at jeg må inn på mobilen for å høre hva slags lyd kameraet har reagert på. Jeg skulle også gjerne sett at batterikapasiteten var noe bedre. Selv mener jeg at det enkle ofte er det beste også når det kommer til babycaller, og denne babycallen faller ikke under det ordtaket.

Dette er babycallen for deg som

  • Bekymrer deg lett og optimalt sett ønsker å sitte ved siden av sengen og se på babyen din sove. Med kameraet slipper du å gå inn på rommet for å sjekke hele tiden da kameraet gir et fantastisk bilde; det minner veldig om et overvåkningskamera rett og slett.
  • Du har wifi i huset som strekker seg til alle oppholdsrom, inkludert soverommene og gjerne også uteområdene om babyen sove ute i vogn. 
  • Du er glad i tekniske duppedingser, og lar deg ikke skremme av mange funksjoner. Jo fler, jo bedre.
  • Besteforeldre har enten sin egen babycall eller trenger ikke dette (det er tungvint å måtte laste ned app og lære generasjonen over appen (snakker av erfaring).
  • Du har med deg mobilen overalt og synes det er fint å ikke måtte ha kontroll på en babycall i tillegg.
  • Du ønsker å bli varslet og å kunne se babyen også når du ikke er hjemme.
  • Du har stikkontakt der kameraet skal stå/festes til veggen.

Arlo Baby Monitoring Camera koster i skrivende stund 1 995,- hos Power og Elkjøp.

 

Legg igjen en kommentar