Hva trenger mini av utstyr til barnehagestart?

Tiden er inne.. permisjonen er snart over og det er snart tid for barnehagestart; men hva trenger egentlig barnet?

Det er ikke barebare for store og små når barnehagen står for tur. Mange opplever det som emosjonelt og rart at barnet omsider skal begynne i barnehagen. En ny hverdag står for tur, en ny hverdag som krever nytt utstyr.

Hva trenger egentlig minsten? Alle barnehager er forskjellige..noen lager all maten til barna, mens andre lager noe mat og andre ingenting. I noen sover man på madrass på gulvet, i andre i vogn ute. Listen under er ment som en veiledning til deg som har et barn som skal begynne i barnehagen. Vi anbefaler at du først setter deg inn i hva som er gjeldende i deres barnehage.

Første dagen kan det være lurt å ha med en liten oppsummering av barnets rutiner, preferanser, hva han/hun liker å gjøre osv, som du legger igjen i barnehagen. Det er mange nye i august og ikke lett for de ansatte å huske på all informasjonen de får de første ukene.

Så, hva trenger egentlig barnet til barnehagestart? I dette innlegget tar vi deg gjennom det mest nødvendige utstyret til barnehagestart.

Navnelapper

Alt av klær og utstyr som skal brukes i barnehagen må merkes. På lappen bør det stå navn og hvilken avdeling barnet skal gå i.

Ryggsekk

Det er fint med en liten sekk som mini kan ha frem og tilbake til barnehagen.

Kos

En ekstra koseklut, bamse, eller lignende som barnet har knyttet seg til bør ligge i barnehagen.

Tøfler

Tøfler varmer små føtter og sikrer at de ikke sklir. Dersom det er kaldt på gulvet i barnehagen er det lurt med tøfler med såle, dessuten bør de være lette å ta av og på så barnet kan gjøre dette selv.

Matbokser

I noen barnehager må barnet ha med et eller flere måltider. Gjelder dette deg, så er matboks tingen. Du bør nok ha to, og det er lurt med typene som har flere rom, så du kan sende meg litt bær eller grønnsaker også. Yoghurt poser er populært med i barnehagen så matboksene bør være så store at de har plass til disse om barnet ditt er glad i det.

Drikkeflaske

I de fleste barnehager må barnet ha med egen drikkeflaske. Vi har testet drikkeflasker til de minste. Best i test finner du HER. Er barnet ditt stort nok til å drikke av sugerør og liker det er flaskene fra Camelbak helt topp. De finner du for eksempel HER.

Smokker

Om barnet bruker smokker er det lurt å kjøpe inn noen ekstra som du merker med navn og har liggende i barnehagen.

Ekstra skift

Det er lurt med 2 ekstra skift, for er det en ting som er sikkert så er det at barnet kommer til å søle på seg eller bli våt.

Stellesaker

Du trenger bleier, våtservietter eller tørre stellekluter og bleiesalve. Du kan lese hvilke andre foreldre sverger til HER.

Det er også lurt å ha en solkrem (med navn) liggende i hyllen i sommerhalvåret og kuldekrem i vinterhalvåret.

Sko

Barnet trenger også noen gode sko å bruke ute. De bør optimalt sett ha Goretex og være gode å gå med (ikke for stive). Ta gjerne med barnet på innkjøp så du sikrer riktig størrelse.

Vogn til soving (gjelder ikke alle)

Mange barnehager lar barna sove i vogn ute. Da trenger du også en vognpose, dyne eller pledd tilpasset temperaturen. I tillegg kan en deilig myk genser uten hette være fint til de litt kaldere dagene. (Husk å merke alt godt.)

Må du kjøpe en ekstra vogn til barnehagestart? Noen tar sovevogna i barnehagen med seg hjem hver dag, eller bare i helgene, andre lar vognen stå der permanent og kjøper en ny vogn. Det som kan være lurt om du planlegger en liten en til på sikt eller har to barn, er å kjøpe en dobbel sportsvogn/sykkelvogn som kan brukes som gåvogn, sykkelvogn og joggevogn. De er perfekte til henting og levering i barnehagen, og kan da også brukes til andre sportslige formål.

Du kan lese anmeldelser av vogner HER.

Regntøy

Er det en ting som er sikkert så er det at det kommer til å regne, og sølepytter det er gøy! Derfor trenger du både regnstøvler, regnjakke og regnbukse. Det kan være lurt å kjøpe en størrelse større med plass til ullsokker til litt kaldere høstdager.

Tynn parkdress til vår/høst

Dette er ikke et must, men greit å vurdere. En tynn parkdress er fin når det er sølete ute men ikke tegner. De puster også bedre enn regntøy.

Fleece- eller ullgenser

En tykkere genser er lurt å ha under regnjakke eller dressen på kaldere dager.

Utstyr til vinteren

Vinterdress, votter, lue og hals må være på plass først til vinteren. Vi anbefaler balaklava lue (se bildet). Da slipper du å kle på både lue og hals, og unngår glippe i nakken. I tillegg trenger du vintersko og cherrox. Tips..Det lønner seg veldig å kjøpe vinterdresser på sommeren, da får du de ofte til halv pris.

Legg igjen en kommentar