Bør vi kjøpe en bilstolpose til minsten?

Bilstolposer er mer eller mindre lik som en vognpose, bare mindre. Men hvordan er det egentlig med bilstolposer? Trenger man en varm pose til bilstolen? 

Bildet er lånt av @Voksi

Det blir kaldere og kaldere for hver dag nå. Luene tas frem, det samme gjør vinterdressen. For er det en ting vi mammaer og pappaer er særlig opptatt av, så er det at minsten ikke skal fryse.

De aller fleste foreldre går til innkjøp av en vintervognpose når temperaturen kryper ned mot null. For det første er det jo veldig praktisk og for det andre…hvor deilig ser det ikke ut å ligge nedi den varme, myke vognposen?

En bilstolpose fungerer i hovedsak på samme måte som vognposen og fås kjøpt til bruk fra nyfødt. Den har hull til selene på baksiden og selene gjør at den festes og ligger godt nedi bilstolen. Minsten kan således legges rett ned i posen. Selene til bilstolen festes inni posen. Det gjør at selen sitter tett inntil kroppen da det ikke er nødvendig med tykke jakker eller dresser inni posen. Bilstolposen lukkes igjen med glidelåsen som er på forsiden (på midten) av posen.

Det er ikke tvil om at en bilstolpose er gull om du har en bærbar nyfødtstol. Da slipper du å kle på mange lag med klær. Minsten settes enkelt og greit nedi bilstolen med bilstolposen, beltene festes og bilstolposen zippes igjen før du bærer den ut til bilen. Har du en fastmontert bilstol er det ikke liiike praktisk for lar du bilstolposen ligge i bilsetet i bilen blir den fort ganske så kald og du må da bære den lille ut i bilen med litt for lite klær, eller kle av. Men har du en bærbar nyfødtstol er det ikke tvil.

I tillegg kan de fleste bilstolposer brukes som vognpose den første tiden. Dette er en kortere pose og dermed passer den bedre til nyfødte i lengden.

Bildet er lånt av Easygrow .

Vi anbefaler bruk av bilstolpose i vintersesongen til de aller minste. Bilstolposer holder barna varme på kalde vinterdager og kan enkelt åpnes når varmen stiger i bilen. Men aller viktigst, -med bilstolposer er sikkerheten til barnet optimal i bilstolen. Man slipper å kle på barnet mange lag eller tykke dresser, og selene sitter derfor som de skal, tett inntil kroppen! Dessuten er det veldig praktisk – du slipper tepper eller dyner eller å kle på barnet flere lag når dere skal ut å kjøre. Så vurderer du en bilstolpose til minsten, så er vårt svar; just do it!

Legg igjen en kommentar