Produktgjennomgang av Thule Sapling Bæremeis

Bæremeis er gull for foreldre som er glad i å komme seg ut i naturen. Vi har testet Thule Sapling, og det er noen ting du bør være obs på før du kjøper denne bæremeisen. En bæremeis bør være god å sitte i for barnet, men også god for ryggen til den som bærer. I tillegg bør den ha mulighet til oppbevaring av ting til turen og helst kunne stå selv når man setter den fra seg.

Produktgjennomgang av Thule Sapling Bæremeis

En produktgjennomgang er en utvidet anmeldelse av et produkt fra en Super- eller Ekspertbabytester. En produktgjennomgang skal gjøre valget ditt enklere ved å gi deg en god innføring i produktet. Under kan du lese både fordeler og ulemper ved produktet så du kan finne ut om det passer til deres familie. Thule har stilt med produkter til testing. 

Hvordan har vi testet? 

Bæremeisen fra Thule er blitt brukt på turer i skog og mark, og i all slags vær over flere måneder. Den er testet både med baby på 7 måneder og barn på 2,5 år. Bæremeisen er kun testet i et forbrukerperspektiv. Vi har derav ikke vurdert tekniske egenskaper som for eksempel pusteevne eller sikkerhet.

Førsteinntrykk 
Thule Sapling bæremeis har et stoff som fremstår som tykt og slitesterkt. Bæremeisen har seler til barnet og flere justeringer i rygg med reimer og hoftebeltet til bærer. Bæremeisen har også «støtteben» slik at bæremeisen kan stå selv. I tillegg har bæremeisen godt med lommer til oppbevaring. Instruksjonsheftet har enkle instruksjoner. Og Thule har instruksjonsfilmer på sine hjemmesider.

Spesifikasjoner

  • Vekt: 3300 g
  • Yttermål: (BxDxH) 31 x 35 x 73 cm
  • Hoftebelte m justering (S-XL)
  • Justerbar rygglengde (S-XL)
  • Solbeskyttelse
  • Åtte lommer på sekken til oppbevaring

I bruk

Vi opplever at sekken er solid i naturen, og tåler en «støyt», solpanelet kan være litt kronglete å få ut, men funker veldig bra. Det følger ikke med regntrekk til bæremeisen, men stoffet tørker fort opp inne etter tur, slik at den fint kan brukes igjen dagen etter, selv i regnvær.

Det er enkelt å sette barnet i sekken (7 måneder), sikkerhetsbeltene er enkle å justere til babyen og settet kan fint justeres opp og ned, slik at man får baby i riktig høyde. Vi syntes derimot at det blir litt mye «sleng» på barnet i bæremeisen, det virker ikke som det er nok støtte i kantpanelene til så små barn. Når vi tester bæremeisen på større barn er det noe annet. Det andre barnet som tester sekken er 2,5 år og sitter som støpt, på en positiv måte! Her kommer sekken helt til sin rett. Det er god plass og stigbøylene til bena kan fint justeres etter barnets høyde.

Sekken kan enkelt justeres ut fra hvem som bærer, far på 2 meter syntes sekken passer han utrolig bra, han får ikke vondt i rygg eller hofter. Mor på 1,55 syntes derimot at sekken blir for stor, selv med justeringer på det aller minste. Det er spesielt over skuldrene at det blir ubehagelig.

Det er enkelt for større barn og gå ut og inn av sekken, da det er mulig til å åpne sidepanelet på venstre side.

Det er godt med oppbevaring på sekken. Den har to smålommer på hoftebeltet – her finnes det også et speil man kan ta opp for å se og følge med på barnet. Det er to små på sidepanelet – her kan de litt større barna fint oppbevare ting de vil ha brukt for underveis, og en større lomme under setet som passer perfekt til mat og drikke, eller et ekstra par med sko. I tillegg er det to lommer bak setet, en tett og en i mesch. Til slutt finnes det lomme til drikkepose i ryggpanelet.

 

Konklusjon

En veldig god bæremeis på mange måter og med godt med oppbevaring. Men, den bør prøves før kjøp da den er stor i størrelsen. Størrelsen fører til at de aller minste barna slenger litt frem og tilbake i sekken og den er vond å bære for noen mødre fordi den ikke sitter riktig. Høye fedre derimot vil digge denne!

Legg igjen en kommentar