Best i test reisevogn 2019

Vi har testet fem reisevogner og kåret best i test. Mange av vognene imponerte oss virkelig, men det er en som overgår de andre. 

En reisevogn er en super nummer to vogn. Mange bruker disse til korte turer til barnehagen, på kjøpesenter og ikke minst, når de skal ut å fly. Flere av vognene i testen er så små sammenlagt at de kan trilles inn på flyet og legges i bagasjehyllen over setet. Noe som definitivt kan gjøre reisen mer behagelig for både barn og foreldre. Mange lar reisevognen ligge i bilen bak barnesetet, så den er lett tilgjengelig når man skal ut på tur, på kjøpesenter eller til bestemor. Således blir reisevognen mye brukt også i hverdagen og for mange den vognen de tilslutt bruker aller mest.

Slik har vi testet

Reisevognen er blitt brukt i hverdagen og flere av de har vært med på flyreise. De har blitt klappet sammen, båret, slått opp for trilling og brukt til soving. De er testet av foreldre med barn fra 6 måneder til 3 år over en 3 ukers periode.

En reisevogn bør være god å trille (selvom hjulene ofte er små), den bør være lett å legge sammen og å slå opp, og optimalt sett bør den bli liten og kompakt og være lett å bære med seg. I tillegg bør den være lun og god å sove i, og barnet må kunne bruke den over tid. Og det er selvfølgelig et pluss om den passer inn i hattehyllen på flyet.

Vi har testet vognene etter følgende testkriterier:

 • Trillekomfort
 • Vekt
 • Enkel å bære med seg)
 • Hvordan er den å legge sammen og å slå opp?
 • God å trille?
 • Godkjent som håndbagasje?
 • Hvordan er det å sove i vognen?
 • Pris

Flere av reisevognene kommer med tilleggsutstyr. Vi har kun testet vognene som standard, altså det du får med når du kjøper reisevognen.

Cybex Eezy S+ TESTVINNER!

Testscore 8.5 av 10

Konklusjon: Cybex Eezy S+ er best å trille av alle vognene i testen. I tillegg er den superenkel å slå opp og ned, og er en drøm å sove i (bokstavelig talt). Dette er den perfekte nummer to vognen om du trenger en vogn til kjøpesentre, små ekskursjoner, henting i barnehage også videre, men den blir noe stor sammenlagt og passer ikke inn i hattehyllen på flyet. Karakter: 8,5/10.

 • Pluss: Bra pris, en drøm å slå opp og veldig god å trille.
 • Minus: Høy vekt, vanskelig å bære med seg, passer ikke til hattehyllen på fly
 • Pris fra 1799 – 2899,-
 • Størrelse sammenlagt: 49 x 45 x 31.5 cm
 • Vekt: 7 kg.

 

Cybex Eezy S+ er en forbedret utgave av sin forgjenger. Førsteinntrykket var rett og slett wow. Dette er en vogn man kan bruke lenge. Ikke er den spesielt dyr heller, sammenlignet med de andre. Den har lang og bred rygg med regulerbare seler, som kan trekkes opp og ned og derfor enkelt justeres i høyden (veldig lurt om du har to barn i ulik høyde som skal bruke vognen). Selene er enkle å låse. Den har to punkt hvorav hver sele dyttes ned individuelt. Når en liten tass på 7 måneder skal sikres i vognen blir det mye belte igjen når selen er strammet, vi prøver å skjule dette i skulderputene, men uten hell. Vognen har to typer fotstøtte. En bevegelig, som enkelt vippes opp når barnet skal ligge i vognen. Og når barnet skal sitte, er det enkelt å vippe den ned. Bena/skoene kan da hvile på den andre fotstøtten som er uten stoff og derfor enkel å vaske av.

Cybex Eezy S+ er enkel å legge sammen. Den kan slås opp med kun en hånd, og det går raskt og er rett og slett latterlig enkelt, men den er ikke like lett å bære med seg; hovedsakelig fordi den er betraktelig større sammenlagt enn de minste i testen. Fotstøtten stikker ut selv om den er pakket sammen, og denne skulle det vært mulig å brette inn. Vognen har verken bærerem eller håndtak, men det går fint å holde i understellet til vognen og vognen står stødig sammenlagt. Den veier 7 kg og er dermed blant de tyngste i testen.

Ryggen er lang og bred og med god polstring. Den kan justeres med et snøre som gjør at du kan velge akkurat den vinkelen på ryggen som ditt barn foretrekker. Den blir tilnærmet helt flat om du vil, dyp og lun. Kalesjen  er stiv og god å bruke. I tillegg er den utvid-bar. Den har en glidelås bak som kan åpnes når barnet skal dekkes til. Ved åpning av glidelåsen kommer også netting frem med stoff over. Den sikrer luft når kalesjen er nede og mulighet for å se den lille. Dette er derav den beste sovevognen i testen.

Cybex Eezy S+ er den beste vognen å trille, takket være de store hjulene som Cybex har lansert på denne nye modellen. Denne vognen har de største hjulene av alle i testen. Den har også god demping, og samlet gir dette god trillekomfort. Den er en drøm å styre, og kan manøvreres med en hånd. I tillegg er vognen solid og stabil. Forhjulene er i tillegg låsbare (perfekt på tog, trikk eller buss). Håndtaket er godt å holde i, men det kan oppleves noe høyt for de rundt 1.60 cm.

Det er godt med oppbevaring under vognen, men den har ikke en liten lomme i ryggen slik noen av de andre vognene har. Det savner vi.

Carena Kobbe

Testscore 8 av 10

Konklusjon: Dette er en veldig god vogn til en veldig god pris. I tillegg gjør den unike bøylen foran den til en av de mest praktiske å bruke i hverdagen når barnet skal ut og inn av vognen. Hjulene er noe små så trillekomforten kunne vært bedre. Allikevel er det mange ting ved denne vognen som gjør den til en svært god nummer to vogn som det er lett å anbefale.

 • Pluss: Lett å slå opp og ned, liten lomme i ryggen, lur bøyle foran
 • Minus: Små hjul, litt harde seler å låse og kurven under er festet med tråder som kan ryke
 • Anbefalt pris: 1 599,-
 • Størrelse: 52.5 x 45.5 x 23.5 cm
 • Vekt: 6,9 kg.

Carena Kobbe fra 2019 er en oppdatert versjon av den som ble testet i forrige reisevogntest. Hovedforskjellen er at Carena har endret på fotskammelen og utvidet kurven under noe.

Carena Kobbe har lang og bred rygg og er dyp og fin å sitte i. Selene justeres gjennom hull i ryggen som på veldig mange andre vogner. Selen har fire festepunkter men magebeltet kan festes fast på skulderbelte slik at man slipper å styre med fire punkter hver gang. Vognen har fotstøtte som kan justeres i to posisjoner. En opp så den er parallell med sete og en ned. Det mest unike og fantastiske med denne vognen er at den har en bøyle formet som et slags håndtak foran der barnet sitter. Hva er vitsen med det, tenkte vi først, men så skjønte vi hvor unik dette er. Håndtaket vippes lett opp og ned og gjør at barnet sitter litt sperret inne uten at du må ta av og på selene hver gang barnets skal ut og inn av vognen. Det er vanskelig å gå tilbake til en vogn uten etter at man har blitt vant til denne geniale funksjonen.

Vognen er enkel å legge sammen. Den kan slås opp med kun en hånd, og det går raskt og enkelt. Den er grei å bære med seg, men ikke like lett som f.eks. Babyzen YOYO. Vognen har bærerem og håndtak på siden. Dette er også en av de tyngre vognene i testen med sine 6,9 kg. Den er akkurat litt større enn anbefalt størrelse for fly, men vi fikk den allikevel med inn på flyet og den passet i bagasjehyllen (men dette er det altså ingen garanti for da vognen i utgangpunktet er bittelitt for stor).

Ryggen har god polstring og oppleves som behagelig å sitte i. For å justere sittestilling bruker du et snøre i ryggen bak slik at du kan velge akkurat den vinkelen du vil. Den blir tilnærmet helt flat om mini skal sove og er dyp og lun. Kalesjen er enkel og fin å bruke. Vi skulle bare ønske den ble enda lengre slik at det ble enda mørkere og vanskeligere å titte ut for den som skal sove. Det er god lufting bak og fint innsyn så du kan følge med.

Carena Kobbe er god å trille. Den er absolutt en av de beste i testen, men ikke helt på høyde med Cybex. Både pga de små hjulene og som følge av vinkel og plassering av trillehåndtaket. Vognen er veldig stabil og har aldri veltet selv når en på 3 år har klatret ut eller inn.

Det er godt med oppbevaring under vognen, men vi synes det er et stort minus at oppbevaringen er festet med en slags snor til vognen. Vi var så uheldige at vi klarte å ryke denne og det viser seg vanskelig å få fikset uten skikkelig innsats. Vognen har liten lomme bak på ryggen som er topp og noe vi brukte mye.

Babyzen YOYO+ Reisevogn

Testscore 8 av 10

Konklusjon: Babyzen Yoyo+ var først ute som håndbagasje på fly, og dette har gjort vognen verdenskjent og veldig populær. Dette er den perfekte vognen om du skal ut å fly med små barn. Den er relativt enkel å legge sammen, lett å bære med seg og den kan tas med inn på flyet og legge i bagasjehyllen. Men, vi synes prisen er litt vel stiv. Karakter 8/10.

 • Pluss: Lav vekt og lett å bære med seg, blir liten sammenlagt og kan tas med inn på flyet.
 • Minus: Høy pris, kort fotstol (forlenger kan kjøpes) og rygg som ikke blir helt flat.
 • Vekt: 6,2 – 6,6 kg
 • Mål sammenslått: 52 x 44 x 18 cm
 • Veiledende pris: 4 499,-

Babyzen.PNG

Babyzen YOYO+ kommer i to versjoner, med liggedel eller med sittedel. Vi har testet vognen med sittedel. Den er beregnet på barn fra 6 måneder og opptil 18 kg. Dette var den første barnevognen som kunne tas med ombord i fly som håndbagasje, og derfor trilles helt frem til flyet. Det er rett og slett genialt og gjør definitivt reisen mer behagelig for foreldre og barn.

Barna liker godt å sitte i denne vognen. Ryggen er mer rett enn for eksempel Ergobaby Metro og er topp for barna som foretrekker en rettere sittestilling. Men å få låst selene er en liten IQ test i seg selv og ikke akkurat en drøm for besteforeldre eller andre som skal hente i barnehagen. Det er lett når du kan det, men absolutt ikke lett når du ikke har gjort det før da de to selene må plasseres riktig i hverandre før de trykkes ned i låsesenteret. Har du en sprelsk liten tass er det definitivt ikke easy peasy selv når du kan det. Vognen er stødig og veldig stabil.

yoyoBabyzen YOYO er fin å trille, men de små hjulene gjør at den skrangler en del på brostein og lignende og håndtaket har en litt uvant fasong. Du trenger to hender for å slå sammen vognen og det kreves knebøy og noe knoting da knappen er festet under setet. Absolutt ikke vanskelig, men definitivt ikke like lett som vognene over. (Det samme gjelder forøvrig når den skal slås opp). Babyzen YOYO har en skulder-rem som henger fast i vognen og gjør den veldig enkel å bære med seg – lurt! I tillegg følger det med en fraktpose vognen kan pakkes ned i. Vognen blir liten og flat sammenlagt og er en av de letteste i testen å bære med seg.

Av oppbevaringmuligheter har vognen en lomme i «ryggen» og en kurv som tåler opptil 5 kg. Kalesjen har et ekstra mykt stoff og fremstår i god kvalitet. Den har et lite vindu så man kan se ned til den lille når kalesjen er nede. Ryggen kan justeres i ulike posisjoner, men ikke legges helt flatt (den blir maksimalt 145 grader). I liggestilling har ryggen derfor en liten vinkel, og på grunn av kalesjen blir den ikke like lun som Ergobaby Metro og Cybex Eezy S+. For noen barn er ikke dette noe problem, de sover godt uansett, men for andre er flat liggestilling og at det er lunt en nødvendighet på små lurer. Dette trekker derfor noe ned. Vi skulle også gjerne sett at fotbrettet var litt lenger (det kan kjøpes separat). Trekket på vognen er avtakbart og kan vaskes i vaskemaskin.

Ergobaby Metro Reisevogn

Konklusjon: Dette er en reisevogn av kvalitet med gode løsninger og god trillekomfort! Den er latterlig enkel å slå sammen og bære med seg og har lav vekt, men vognen trekkes fordi den er ustødig og lett velter. Karakter: 7/10.

 • Positivt: Kan tas med inn på flyet, enkel å slå sammen og bære med seg, lav vekt, god å sove i.
 • Negativt: Velter lett, skrangler, mindre kurv under som er vanskelig å komme til.
 • Anbefalt pris: 3 495,-
 • Størrelse sammenslått: 52 x 44 x 23 cm (lbh)
 • Vekt: 6,3 kg.

Ergobaby metro

Ergobaby Metro Reisevogn kan kjøpes med liggedel eller sittedel. Vi har testet den med sittedel. Denne er egnet for babyer og barn fra 6 måneder til 18 kg. Den har god bredde, polstret sete for god sittekomfort og skulderstropper som enkelt kan justeres i tre ulike høyder. Den er god å trille og vognen kjennes solid og av kvalitet, med unntak av at den skrangler litt. Vognen har 2 mindre hjul foran og 2 litt større bak. Den er ikke så glad i fortauskanter og humper så watch out.

Ikke alle barna er like glad i den ergonomisk riktige ryggen som heller litt bakover når den er i «oppreist» stilling. To av barna drar seg konstant opp i rett posisjon, og med seler på følger ryggen med. Så dette er det viktig å være bevisst på om du har en liten en som foretrekker å sitte mer forover enn bakover. Ergonomisk sittestilling er spesielt viktig for de aller minste, og den minste som tester vognen er 7 mnd og han syntes vognen er helt topp. Vognen er ikke så dyp i setet, så barna sitter noe langt frem i setet.

Metro sammenlagt

Vognen er latterlig enkel å slå sammen. Ikke noe knoting, ikke noe trøbbel. På et nanosekund klappes den sammen og det med en hånd. Denne reisevognen er blandt de letteste i testen, med sine beskjedne 6,3 kg er den svært lett å bære med seg. I tillegg har den et lite håndtak som titter frem når vognen er slått sammen. Veldig bra Ergobaby – dette liker vi.

Ergobaby har sørget for godt med oppbevaring, både under setet (maks 4,5 kg) og en relativt stor lomme i ryggen. Ryggen kan legges helt flat og justeres med et snøre. Den har netting i ryggen som sørger for god gjennomstrømning av luft når ryggen ligger flatt. Det gjør at vognen ikke blir like mørk og lun som Cybex Eezy S+ som ikke har netting. Når ryggen er helt flat er den dyp. Benstøtten kan justeres når barnet sover så bena kan ligge vannrett, denne er imidlertid litt kranglete.

Vognen får mye trekk fordi den er ustødig. Begge testfamiliene opplevde at vognen veltet.

Bugaboo Ant Reisevogn

Konklusjon: Vent på klikket..der..nei der..nei der..nei. Denne vognen har så mye bra, den er liten, kompakt, har vendbar sittedel og er kjempegod å trille, men den er altfor vanskelig å slå opp. I tillegg blir den ikke akkurat lun når ryggen legges flat og benstøtten er altfor kort. Karakter 6 av 10.

 • Pluss: Solid vogn av høy kvalitet, stor kurv under setet, kan vendes mot deg.
 • Minus: Høy pris, høy vekt, tungvindt å snu sittedel og vanskelig å slå opp.
 • Anbefalt pris: 5250,-
 • Størrelse sammenlagt: 55 x 38 x 23 cm
 • Vekt: 7,2 kg.

Bugaboo ant

Bugaboo Ant er en liten kompakt reisevogn beregnet på barn opptil 22 kg. Vognen er god å trille og er av høy kvalitet. Den har to små låsbare hjul foran og to litt større hjul bak. Når du slår den sammen er den ikke like lett å bære med seg som for eksempel Ergobaby Metro, men den kan trilles etter deg på samme måte som en trillekoffert.

Vi var veldig nysgjerrig på denne lille vognen, først og fremst fordi vi har vært svært fornøyd med vognene fra Bugaboo tidligere, og fordi denne reisevognen er den eneste i testen med vendbar sittedel. Men, det er dessverre flere ting testfamiliene ikke har vært så fornøyd med.

Ant sammenlagt

For å kunne vende setet har Bugaboo laget et sete og understell i «to deler» (noe som ikke er vanlig for reisevogner). Og i denne forbindelse fungerer det dårlig. For å slå opp vognen må setet og håndtaket klikkes inn på rett spor slik at to «knapper» popper ut. Dette er definitivt ikke easy peasy. Er ikke håndtaket nede, eller sittedelen ordentlig på plass klikker den ikke inn riktig, og da får du heller ikke åpnet den. Det samme gjelder når du skal snu sittedelen fra deg eller mot deg. For å snu sittedelen må den nemlig også klappes sammen. Ryggen brettes inn, dyttes ned og legges sammen, før du tar setet ut av sporet og snur det. Her trenger du definitivt to hender, så babyen din må du ha i bæresele eller få noen andre til å holde. Og du må smøre deg med tålmodighet. Vi har ikke tall på hvor mange ganger vi har tatt sittedelen ut og inn av sporet, om igjen og om igjen i håp om at den skulle klikke seg på plass slik at vi skal få slått den opp. På vei til barnehagen endte den ene testfamilien opp med å ta en annen vogn etter å ha strevd med den en god stund.. den ville rett og slett ikke åpne seg, og med en utålmodig baby ga de tilslutt opp. 

Der de andre vognene justeres via et snøre i ryggen, kan ryggen på Bugaboo Ant justeres i to ulike posisjoner når den er vendt fra deg. Men, da kan den ikke legges flatt i sove-posisjon. For at den skal gjøre det, må den være vendt mot deg. Da kan den justeres i tre posisjoner. Sammenlignet med de andre vognene i testen blir den i overkant åpen synes vi, da kalesjen er noe kort og det ikke er «beskyttelse» på sidene. Den er såpass åpen at her må beltene strammes godt fast. Så har barnet ditt behov for å være godt skjermet for alt som skjer rundt når han eller hun sover, så er ikke dette vognen for deg. Vognen egner seg best for små barn, da ben-støtten er svært kort i liggende stilling. Men også når den ene test-babyen på 7 måneder ligger i vognen titter føttene utenfor støtten (da er ryggen på det laveste hakket). Ryggen kan justeres opp, og det er superenkelt å forlenge den noe som er et pluss om du for eksempel har to barn i ulik høyde som skal bruke vognen. Håndtaket er forøvrig også justerbart, som eneste vogn i testen.

Det er god plass til oppbevaring under setet. Oppbevaringen er delt i to, men det er enkelt å ta bort midt-deleren for å få en stor kurv under setet. Kurven tåler opptil 8 kg. Denne vognen har ikke rom i ryggen og det savner vi.

Det er mye bra med Bugaboo Ant, men dessverre er det flere av testkriteriene den ikke lever opp til og dette trekker ned.

 

Legg igjen en kommentar