Test av nattposer 2021

Nattpose er et supert alternativ til dyne – og spesielt på kalde årstider. Men hvilken skal du velge? Vi har testet nattposer og kåret best i test.

Trenger man egentlig en nattpose spør du kanskje deg selv? Svaret til det er ja og nei. Ved bruk av dyne opplever mange foreldre at barna våkner opp fordi de har sparket av seg dynen og er kalde. Eller hva verre er, har fått dynen over hodet uten evne til å få den bort selv. Ved bruk av nattpose unngår du dette. Dessuten liker de fleste babyer å bli pakket inn. Nattposen gir en lett innpakning. Mange foreldre som har begynt å bruke nattpose får en ny favoritt i babyutstyrsjungelen.

Bildet er lånt av Ergobaby.

Vil du lese hva andre foreldre synes om nattposene du får kjøpt i Norge, så finner du foreldre-anmeldelser av nattposer HER.

Slik har vi testet

Nattposene er testet av baby opp til 1,5 år. De har vært brukt til kveldssoving over flere uker og vasket flere ganger. Vi har kun testet posene i et forbrukerperspektiv. Vi har derav ikke vurdert tekniske egenskaper som pusteevne, sikkerhet eller lignende.

Testkriterier:

 • Er posen myk og behagelig
 • Er posen lett å ta av og på
 • Har posen åpning for bleieskift
 • Er posen lett å vaske og kan den vaskes på høy nok temperatur
 • Opplevd kvalitet på stoffet
 • Har posen temperatur-anmerkning*
 • Pris

*Mange av nattposene man får kjøpt i dag har en anmerkning som heter «TOG». TOG (Thermal Overall Grade) er et mål på temperaturmotstand som brukes for soveprodukter for barn, og gir en indikasjon på hvor godt produktet isolerer. Det hjelper deg også med å avgjøre hvilket produkt som bør brukes i ulike temperaturer. Vær imidlertid obs på at barn har ulik temperaturregulering, så følg med på barnet og kjenn bak i nakken om barnet har fin temperatur.

Easygrow Night Leaf Nattpose – Testvinner

 • Pluss: Silkemyk, 2-veis glidelås, finnes i to størrelser.
 • Minus: Høy pris, kan ikke vaskes på 60 grader, kan ikke justere lengden.
 • Veiledende pris: 699 kr
 • TOG verdi 1,96


Easygrows nattpose er utrolig myk både utenpå og inni. Innerstoffet er av bambusviskose, som kjennes ut som et mykt satenglaken. Selve posen er produsert i Øko Tex 100 sertifisert stoff. Nattposen fremstår av høy kvalitet, er lett og har 2-veis glidelås foran. Det betyr at man kan åpne opp foran om barnet er varmt, men fortsatt ha øverste glidelås igjen. Et kjempepluss både når man skal ta den på og hvis man må skifte bleie om natten. Easygrow nattpose kan brukes i bilsetet, så om minsten skal på biltur og sovner i bilsetet er det bare å bære han eller hun inn og legge rett i sengen. Posen er den eneste i testen som kan justeres i livet. Posen får trekk fordi den ikke kan justeres i lengden, fordi prisen er høy og fordi den kun kan vaskes på 40 grader. Vi skulle gjerne sett at den kunne vaskes på 60 grader ved bleie-lekkasje eller oppkast. Men alt i alt er dette en utrolig fin nattpose som raskt ble en favoritt! Easygrow Night Leaf nattpose tar en knepen seier over de øvrige grunnet den silkemyke og lette følelsen og glidelåsen som kan gå begge veier. Gratulerer til Easygrow!

 

Voksi® SleepSack Nattpose

 • Pluss: Knapper for å justere lengde, finnes i to størrelser.
 • Minus: Høy pris, kan ikke vaskes på 60 grader, har ikke 2-veis glidelås
 • Veiledende pris: 699 kr
 • TOG verdi: 2


Nattposen fra Voksi er laget av bomull. Den er myk, men ikke like myk som testvinneren. Alle materialene er sertifisert etter Oeko-Tex Standard 100. Posen har en glidelås i front som går fra topp og ned. Det gjør det mulig å skifte bleie om natten uten å åpne hele posen. Vi liker godt at posen har knapper nederst så den ikke blir for lang for de minste. Posen kan ikke vaskes på 60 grader, det trekker ned; vi skulle gjerne hatt mulighet til å vaske posen på høyere varme ved bleielekkasje eller hva verre er, oppkast. Alt i alt en veldig fin pose fra voksi, men den høye prisen trekker ned.

 

Ergobaby On The Move Nattpose

 • Pluss: 2-veis glidelås, finnes i to størrelser, god pris
 • Minus: Kan ikke vaskes på 60 grader, kan ikke regulere lengde, knotete skulderstropper
 • Veiledende pris: 449 kr
 • TOG verdi: 1


Ergobaby On The Move Nattpose er en myk og god nattpose i bomull. Posen har en 2-veis glidelås i front som gjør det lett å ta posen på barnet og åpne opp glidelåsen for bleieskift. Posen har hull til føttene nederst og flere knapper i siden for å justere lengde når posen er i «walk mode». Nattposen har en åpning bak som gjør at den kan brukes i vogn eller i bilsetet, så om minsten skal på biltur og sovner i bilsetet er det bare å bære han eller hun inn og legge rett i sengen. Skulderstroppene kan også reguleres, som vi i prinsipp liker, men det blir fort litt knotete å feste disse da de først må gjennom også kneppes på, det trekker noe ned. Vi testet denne posen også på sommeren og minsten likte godt at føttene kunne stikke ut (på varme dager med varme føtter) og det var supert at glidelåsen fungerte sånn at vi kunne ha den åpen i front uten at posen faller av. Alt i alt en veldig god pose.

 

H&M nattpose

 • Pluss: god pris, lett å ta av og på, kan vaskes på 60 grader
 • Minus: Noe trang, glidelås i siden, ukjent tog verdi
 • Veiledende pris: 199,-
 • Tog verdi: Ukjent


H&M sine nattposer er laget i bomull trikot. De har to ulike typer; noen har åpning i siden, og noen foran. Vi har testet den med glidelås i siden. Posen er enkel å ta på. Den er romslig øverst som gjør at posen kan trekkes på uten å ta opp glidelåsen. Den ene skulderstroppen er uten trykknapp, det gjør at det kun er en trykknapp som må festes på. Raskt og enkelt. Vi skulle gjerne hatt glidelås foran da det trolig ikke er så godt for de små som liker å ligge på siden når glidelåsen er her. Soveposene fra H&M er også litt smale nederst for de største, men det er smak å behag om barna liker det litt trangt eller ønsker bevegelsesfrihet. Nattposene fra H&M har en god pris, det gjør de som et supert alternativ til dyrere alternativer, og perfekt til å supplere med om man ønsker å ha en mer eksklusiv pose å bruke fast, men en billigere en når de er til vask. Posen er anbefalt å vaske på 40 grader men det går fint å vaske de på 60 grader og å ta de i tørketrommel.

 

Vurderer du nattpose med sele? Vi har skrevet et blogginnlegg om akkurat dette. Det finner du her.

Legg igjen en kommentar