Test av babycalls med kamera

Vi har testet fem babycalls med kamera og kåret best i test 2018. Her kan du lese om de alle sammen.

En babycall er gull verdt når du har en liten en i hus og ikke alltid sitter vegg i vegg. Den kan brukes til soving på kvelden, ute i vognen eller på hytta. Du får de både med og uten kamera. Noen foreldre sverger til babycall med kamera, da de ønsker å kunne se den lille uten å måtte gå inn til dem.

På oppdrag fra VG Familiklubben har vi testet fem babycalls med kamera. Det er stor kvalitetsforskjell mellom den beste i testen og den som kommer dårligst ut, så her er det lurt å følge med i timen. Vil du lese hva andre foreldre synes om alternativene på markedet så finner du anmeldelser av babycaller HER.

Vi har tidligere testet babycalls uten kamera, les testen HER.

 

Slik har vi testet

Modellene er valgt ut fra de største babybutikkene i Norge. De er testet i to vanlige hjem i to helt vanlige familier med en baby. Testhjemmene er på ca 100 kvm og det ene har to etasjer.

Babycallene er testet etter følgende kriterier:

 • Kvalitet
 • Skjerm
 • Rekkevidde
 • Lydkvalitet
 • Batterilevetid
 • Display
 • Praktisk i bruk (passer den på rommet og i vognen)
 • Ekstraeffekter som nattlys, musikk, vibrasjon osv..

 

  Philips Avent SCD630 – TESTVINNER

 • Pluss: God kvalitet, stor og god skjerm, enkel i bruk (gode knapper/menyer), god lyd
 • Minus: Ikke oppladbar babyenhet, begrenset med festemuligheter på babyenheten.
 • Veiledende pris: 1 495,-

 

Philips Avent SCD630 har en ganske stor foreldreenhet med en stor og tydelig skjerm. Skjermen er både en av de største i testen, og samtidig en av de med best bildekvalitet. Den viser også temperatur fra babyenhet, og batteristatus. Rekkevidden som her er oppgitt er 300 meter utendørs og 50 meter innendørs. Dette er en del lavere enn de beste i testen, men vi opplever heller ikke her noen problemer med rekkevidde ved normal bruk mellom 2 etasjer. Denne babycallen har også de vanlige standardfunksjonene som 2-veis kommunikasjon, nattlys, vibrasjonsvarsling, temperaturvarsel (høy/lav), samt 5 ulike vuggeviser i typisk ”polyfonisk ringetone”-kvalitet. Menyene på foreldreenheten er enkle og greie, og det er knapper med rask tilgang til volum og lysstyrke. Foreldreenheten er oppladbar, mens babyenheten må være koblet til strøm. Dette gjelder de fleste babycaller i testen. Babyenheten må enten stå på en hylle/et nattbord, ellers monteres på veggen med skruer.

Vi skulle gjerne sett at kameraet kunne tiltes mer fremover, i tilfelle man har den stående på en hylle over sengen eller lignende. Den oppgitte batterikapasiteten (på foreldreenheten) er på 10 timer. Dette ser ut til å stemme ganske godt når kameraet er kontinuerlig aktivert. I tillegg har den en Eco-mode der lyd/bilde først aktiveres når det registreres lyd fra babyenhet. Dette forlenger batteriet vesentlig. Den har også en lys-indikator på toppen, som blinker tydelig i blått når det er lyd fra babyenheten slik at man kan få det med seg selv med svakt volum på enheten/støy rundt. Alt i alt er dette en svært god babycall med kamera, og den scorer svært bra på det vi som testere anser som de viktigste funksjonene; bildekvalitet, lydkvalitet og brukervennlighet.

Neonate BC-8000DV

 • Pluss: God opplevd kvalitet, begge enheter oppladbare, flere festemuligheter, vidvinkel som gir et oversiktlig bilde til tross for en liten skjerm.
 • Minus: Foreldreenheten er for lite stabil og velter lett, litt forsinkelse på lyd, litt knotete og lite intuitive menyer med touch-knapper.
 • Veiledende pris: 1 999,- 

Neonate BC-8000DV er en solid og god babycall. Den har testens minste skjerm, men med ganske god bildekvalitet og noe vidvinkel, som gjør at bildet blir mer oversiktlig enn enkelte av de andre i testen. Oppgitt rekkevidde er 800 meter for lyd og 300 meter for bilde. Vi opplever aldri noen problemer med rekkevidde eller dekning gjennom 2 etasjer med lukkede dører. Her kan man koble til inntil 4 kameraer, noe som kan være veldig praktisk dersom man har flere barn på forskjellige rom. I tillegg er begge enhetene oppladbare, noe vi opplever som svært positivt da dette gjør at den også kan brukes dersom babyen for eksempel sover i vogna utenfor. I disse situasjonene kan også kamera-funksjonen skrus av slik at den fungerer som en vanlig lyd-babycall. På denne måten varer også batteriet vesentlig lengre.

Det følger med flere muligheter for å montere babyenheten. Du kan skru på en stabil fot om du ønsker at den skal stå på feks et nattbord eller en hylle ved sengen. I tillegg følger det med både et multifeste for å kunne montere på vegg/klemme fast på sengekanten/vogn etc., og et sugekoppfeste. Det gjør det enklere å feste babyenheten så man sikrer at kameravinkelen blir god. Man har her også et lite nattlys som kan styres med foreldreenheten, samt mulighet for å snakke til babyen gjennom babycallen.

Babycallen har alle standardfunksjoner som temperaturmåler/-varsel, og vibrasjonsvarsling, men den har ingen vuggeviser som kan spilles av for babyen, men dette er ikke noe vi savner nevneverdig. Oppgitt batterikapasitet på denne er 25 timer, men vi opplever at denne er noe lavere ved bruk av kamera. Uansett er ikke batterikapasiteten noe hinder slik som den har blitt testet, da man kan anta et de fleste bruker en babycall med kamera mer stasjonært enn de som kun har lyd. Alt i alt er dette en babycall som oppleves som svært god, med de funksjonene og den kvaliteten som forventes.

Topcom Babyviewer 4240

 • Pluss: Stor skjerm som synes fra avstand, grei lydkvalitet
 • Minus: Noe billig inntrykk, bildekvalitet burde vært bedre, lav batterikapasitet på foreldreenhet
 • Veiledende pris: 1 499,-

 

Topcom Babyviewer 4240 er babycallen med den desidert største skjermen i testen (4,3 tommer), men dessverre så er ikke kvaliteten veldig god. Generelt oppleves babycallen som litt billig og av lav kvalitet, både hva gjelder skjerm/kamerakvalitet og materialer/knapper. På den andre siden er lydkvaliteten grei, men litt treg i oppfattelsen. Rekkevidden er oppgitt til 300 meter utendørs, og 50 meter innendørs. Rekkevidde innendørs mellom 2 etasjer virker ikke å være noe problem, og vi har aldri noen rekkeviddeproblemer eller dårlig dekning.

Babyenheten må enten stå på en hylle eller monteres på veggen med skruer. Den er ikke oppladbar (men man kan sette inn vanlige batterier). Batterikapasiteten som oppgis på foreldreenheten er 6-10 timer, altså noe variabelt. Under testen  ser det ut til å være nærmere 6 enn 10 timer, noe som gjør at det er en av de med dårligst batterikapasitet, og at foreldreenheten i praksis kun holder en kveld.

Babycallen har de vanlige funksjonene som 2-veis kommunikasjon, fjernstyrt nattlampe, temperaturmåling med varsel for øvre/nedre grense, samt rekkeviddevarsel. Her kan man også velge mellom 5 ulike vuggeviser som kan spilles av for babyen. Det er mulig å spille av ”alle”, slik at de spilles en etter en. Dette er positivt da man slipper den samme sangen gang etter gang. Totalt kan man koble til 4 kameraer til foreldreenheten dersom man skulle ha behov for dette.

NUK Eco Control

 • Karakter: 4/10
 • Pluss: Grei lydkvalitet, ellers ingenting spesielt
 • Minus: Dårlig skjerm og bildekvalitet, generelt lav opplevd kvalitet på begge enheter, høy pipelyd som kan vekke en baby i etasjen over dersom batteri begynner å bli lavt eller ved dekningsvarsel
 • Veiledende pris: 1 779,-

Nuk Eco control er en ganske plain babycall , som ikke utmerker seg  positivt på noen spesielle områder. Kamerakvaliteten er middels, og skjermen relativt liten (2,8 tommer). Knappene er ikke spesielt gode å trykke på, og menyen er lite intuitive og noe tungvint. Den har de vanlige funksjonene som temperaturmåling, og varsel ved høy/lav temperatur (med egendefinerte grenser), 5 ulike vuggeviser av middels kvalitet, og vibrasjonsvarsling. Det er også her mulig å sette foreldreenheten i ”Eco-mode” som aktiverer lyd/bilde først når det registreres lyd fra babyenhet. Dette for å spare på batteriet på foreldreenhet. Den oppgitte rekkevidden er henholdsvis 300 meter / 50 meter for utendørs og innendørs bruk, noe som er gjennomsnittlig bra, og det byr ikke på noen utfordringer ved normal innendørs bruk. Kameraet må stå på et nattbord eller en hylle ved sengen, og kan tiltes opp og ned. Det følger altså ikke med noen alternative festeanordninger. Dette kan gjøre det vanskelig å finne en optimal plassering/vinkling på kameraet. I tillegg er babyenheten ganske stor og klumpete, noe som ikke alltid er like praktisk, om man skal ha den et annet sted enn på et nattbord. Det er også her mulig å sette inn egne batterier i babyenheten, men så lenge den ikke er oppladbar anser vi ikke dette som noe stort pluss ettersom vi opplever at batteriene slukes relativt raskt. Totalopplevelsen av denne babycallen er at den scorer under det som er forventet på de fleste områder, og dermed når den ikke opp til de beste i testen.

 

 Philips Avent SCD860 (mobil-app)

 • Pluss: Slipper to babycall-enheter, da de aller fleste har en smart-telefon, Fine vuggeviser og generelt greie funksjoner.
 • Minus: Tilkoblingen tok svært lang tid og feilet mange ganger, dårlig signaler mellom etasjer, koblingen ble brutt ofte, samt problemer med appen.
 • Veiledende pris: 1 497,-

Philips Avent SCD860 er en babycall hvor mobiltelefon eller nettbrett benyttes som foreldreenhet, og kobles til babyenheten. Kamerakvaliteten er helt ok, og man har overvåkning av både temperatur og luftfuktighet. I tillegg er det en kamerafunksjon som gjør det mulig å ta bilder (dersom man skulle ønske dette).

Det er en god tanke med app på telefonen i stedet for egen foreldreenhet. Men, det er flere utfordringer med dette. Først og fremst så er det utfordrende å få koblet telefonen til babycallen første gang. Det tok ca 15 forsøk og 1 time å få det til, noe som trekker vesentlig ned. Det ser ut til at dette er en kjent svakhet ved denne babycallen, så det er altså ikke brukerfeil. Under testen var babycallen koblet til en Iphone, men den skal også fungere med Android-telefoner – samt Ipad. Appen er grei og oversiktlig. Appen kjører i bakgrunnen på telefonen selv om man skulle bruke den til andre ting, og dette fungerte greit så lenge vi hadde tilkobling.

Babycallen har funksjoner som 2-veis kommunikasjon, 10 ulike vuggeviser som kan styres fra appen. Under testen opplevde vi dessverre at tilkoblingen til babycallen ble brutt ganske mange ganger, noe som kanskje kan skyldes at babycallen sto i en etasje over wifi-router. Det er vanligvis ikke noe problem med wifi-signaler mellom etasjene, så dette var litt skuffende, og gjorde til slutt at vi ikke kunne bruke den. Neste gang vi skulle teste den kom vi ikke engang inn på appen og fikk beskjed om at ”sorry, something went wrong”. Dette kunne vært en fin løsning, men dessverre fungerer det rett og slett ikke bra nok.

One thought on “Test av babycalls med kamera

Legg igjen en kommentar