Stokke Trailz, hvordan er vognen i bruk?

Her får du en utfyllende produktgjennomgang av Stokke Trailz fra en Superbabytester. Perfekt for deg som vurderer denne vognen. 

Bilde fra Stokke

En produktgjennomgang er som en utvidet test av et produkt skrevet av en av Super- eller Ekspertbabytester. Gjennomgangen er bygget på egne erfaringer med produktet. Målet med produktgjennomgangen er at du skal få et godt inntrykk av hvilke fordeler og ulemper som gjelder akkurat dette produktet slik at du kan ta stilling til om det passer dine behov. Denne gjennomgangen er basert på en person sine erfaringer. Vi anbefaler derfor at du også tar en titt innom her for å lese anmeldelsene av denne vognen fra flere foreldre.

Vognbagen

Vognbagen er stor og romslig på lik linje med for eksempel Emmaljunga Edge. Den er lett å feste på understellet på vognen, men er ikke veldig god å bære med seg, både fordi den er stor og fordi håndtakene ikke er særlig gode å holde i. Kalesjen spretter tilbake et hakk når du skal bære som gjør at man risikerer å vekke babyen om man ikke er forsiktig. Den blir også bittelitt høy for de under 1,60 – da ser du ikke babyen så godt når du triller, men dette er ikke et problem som gjelder så mange. Kalesjen kan åpnes bak med lufting som fungerer fint.

Sportsdelen  

Sportsdelen på Stokke Trailz er super og kan brukes begge veier. Den er lett å feste og lett å snu fra deg og mot deg og barnet sitter høyt og fint.

Den største ulempen med sportsdelen er at den ikke blir særlig dyp eller mørk når lille skal sove der. Ikke et problem for babyer som sover selv om de har muligheten til å titte, men for nysgjerrige tittere blir det vanskelig å finne ro. Kalesjen kan enkelt åpnes bak for lufting og tekstilene kan enkelt byttes til sommerlige pustende tekstiler eller andre farger dersom man ønsker det.

I bil

Stokke Trailz er relativt lett å slå sammen. Du drar i to ulike fester også brettes den sammen. Om den skal inn i litt mindre bil som for eksempel en Golf så kan bakhjulene enkelt tas av. Den er nok ikke den vognen som blir minst på markedet, men i våre øyne blir den liten nok. Vi opplever ikke at mekanismene for å legge sammen vognen blir påvirket av minusgradene slik vi har gjort med andre vogner vi har hatt.

Understellet

Understellet på Stokke Trailz er fenomenalt. Ettersom vognen er så høy har du plass til masse. I hvert fall 4 fulle matvareposer eller andre ting du vil frakte med deg. Det er til og med plass til en sliten 3 åring. Det er små hull i bunnen av understellet slik at vannet renner ut om vognen står ute.

Hjul

Hjulene på Stokke Trailz er med luft, men vognen kan kjøpes med klassiske harde hjul også. Lufthjulene oppleves som solide og Superbabytesteren har kun punktert ett av de en gang selv om vognen har vært i bruk til to barn. Hjulene er gode både på terreng, bar bakke og på snø- så lenge du låser de først. Men, selve låsemekanismen på hjulene er så som så. De er i perioder både vanskelig å åpne og lukke. Spesielt om det regner eller er kaldt ute ettersom selve knappen er liten og hard å dra opp og ned.

Hjullås

Vognen har hjullås, som sitter på høyre side nede på vognene. Låsen er stort sett lett å åpne og lukke og oppleves som solid og trygg. Det eneste som er viktig å vite er at det kan være lurt å trille vognen litt tilbake før du triller frem etter at bremsen har vært på. Om ikke kan hjulene låse seg litt.

Håndtaket

Det første håndtaket som var på Stokke Trailz var i en slags skumgummi. Mykt og fint å holde i, men det ble veldig fort surt om det ble fuktig av regn. Og lukten forsvant aldri. Med nytt imitert skinnhåndtak er dette problemet heldigvis borte. Det er lett å regulere høyden på håndtaket og det er ingen slark i festet etter alle årene med bruk – selv om vognen er dratt opp og ned trapper en del (ikke anbefalt av Stokke).

Vask av vogn

Alle tekstilene på vognen kan vaskes. Ikke alle er like enkle å ta av, men med en skikkelig beskrivelse av hvordan man gjør det går det fint.

Diverse

Festanordningen til flaskeholder er enkel og fin. Det samme gjelder festeanordningen til parasollen som man kan kjøpe separat.

Plasten som er brukt for å lage deler av understellet kan knirke litt når det blir kaldt. Ikke mye, men litt.

Konklusjon

Dette er en strålende vogn for deg som vil ha kvalitet, er litt høyere enn 1,60 cm og som liker å ha muligheten til å ha barnet mot deg i sittedelen og nære deg når du triller.

Les mer om hva andre synes om akkurat denne vognen her

Legg igjen en kommentar