Ser man dere i høstmørket?

Høsten er her med blader på bakken, deilig høstluft og kaldere vær. Det er allerede blitt mørkere på morgenen. Ser man dere i høstmørket? Den tredje torsdagen i oktober er Refleksdagen. En dag som skal skape bevissthet rundt viktigheten ved bruk av refleks. Mange bilister har kjent på den ekle følelsen når noen plutselig dukker opp i mørket, som man ikke har sett. Og ikke minst, hvor utrolig fint det er med de som bruker refleks. Hvor godt man ser de og hvor effektivt dette er for å minimere risiko for ulykker som kan oppstå kun fordi man ikke ser fotgjengerne.

Et lysende lite barn i mørket                                                                         

Bilde er lånt av @alionanesterova

Hvordan er det med de små i familien? Har de refleks på yttertøyet som de bruker til og fra barnehage eller skole? Og på sekken? Nå finnes det mange muligheter for å kjøpe refleks som du selv fester til klærne. Du får kjøpt både refleks på rull som du syr på selv og refleksfigurer som du klistrer på. Sjekk at refleksen er CE merket – da vet du at kvaliteten er god. Se nederst i innlegget for tips til hvor du får kjøpt ulike typer refleks.

Barnevogn med refleks

De aller fleste foreldre triller barnevognen først ut i veien og over fotgjengerovergangen. Uten refleks på vognen risikerer du at bilister ikke ser vognen. Noen få barnevogner har refleks festet i stoffet. Vi heier på de som nå har det, som f.eks nyheten Bugaboo Fox Stellar. Sjekk din barnevogn. Om den ikke har refleks, bør du definitivt feste refleks på vognen.

Ser man deg?

Og hvordan står det til med deg? Ser man deg i høstmørket? Foreldre med refleks er superviktig for din egen sikkerhet. 1,7 milioner nordmenn har opplevd nestenulykker på grunn av manglende refleksbruk. Allikevel bruker bare 40% av alle voksne refleks. Hvorfor er det slik? Ta grep om din egen og din families sikkerhet og bruk refleks!

Hvor får jeg kjøpt refleks?

  • Clas Ohlson selger reflekstape og vester, klikk her
  • Morild selger luer, votter ol. med refleks, klikk her.
  • Refleks til barnevogn (med liggedel), se her.
  • Bugaboo har lansert en vogn godt dekket med refleks, se den her.
  • Reflekssymboler finner du her.

Kilde: https://www.tryggtrafikk.no/refleks/

Legg igjen en kommentar