Produktgjennomgang av JetKids by Stokke®Bedbox

Jetkids by Stokke Bedbox ser ut som en vanlig koffert, men sannheten er at denne kofferten er et lite kinderegg. *Innlegget er sponset med et produkt til testing*.

Reisekofferten Jetkids by Stokke Bedbox er ikke bare en koffert. Den forvandler flysetet til den lille til et sete på første klasse; da den enkelt bygges om til en seng på flyet. I tillegg kan barna sitte oppå den når dere tar dere gjennom flyplassen. Men, er dette noe dere trenger og gjør en bedbox flyreisen bedre for dere som foreldre og ikke minst for den lille?

Vi har gjort flere tester av reiseutstyr for VG Familieklubben. Alle testene våre finner du HER.

Produktgjennomgang av Jetkids by Stokke  Bedbox

En produktgjennomgang er en utvidet anmeldelse av et produkt fra en Super- eller Ekspertbabytester. Den har som hensikt å gjøre valget ditt enklere ved å gi deg en god innføring i produktet.

Førsteinntrykk

Kofferten kommer levert i en stor hvit eske. Jeg venter med å åpne den til mini på 3 år kommer hjem fra barnehagen. I esken finner vi selve kofferten, madrassen og armlener, klistremerker og bruksanvisning. Hun får stjerner i øynene når hun ser den store pakken og begynner å trille kofferten rundt i stuen.

Kofferten er i en kul mintgrønn farge. Den har to ulike bånd, en til å trekke kofferten med (samme bånd som man bruker til å feste kofferten til setet foran i flyet) og et bånd oppå som mini kan holde seg fast i når hun sitter oppå kofferten. 

Den har to hvite «knapper» på hver side som man trykker inn for å få av lokket. Kofferten åpnes fra toppen (noe som er veldig praktisk når du sitter på et fly med begrenset plass til å «brette» kofferten ut – veldig lurt). I lokket er det også et lite rom man kan fylle ved å skyve klaffen til siden. Oppi kofferten ligger det en madrass og to armleender med borrelås på.

I bruk

Madrass og armlener fyller cirka halve kofferten, så det er ikke mye plass igjen, men vi får plass til det meste av det vi trenger å ha med inn på flyet – den rosa kaninen, smokk, to små bøker, tre bokser med frukt og bær, matboks og rosiner. Det ekstra skiftet må i mammas veske, det samme må vannflasken.

Som alltid får vi dårlig tid, så vi haster av gårde. Mini drar kofferten etter seg i full fart, men bang så velter den når den treffer fortauskanten. Hun mister motet, så far løfter den i båndet også haster vi videre.

Vel fremme på flyplassen vil hun gjerne sitte oppå kofferten. Selv med henne oppå er den superenkel å trekke etter seg, det eneste jeg savner er noe jeg kan holde i (ref slik akebrett har). Hun holder seg fast i båndet på toppen av kofferten. Det er ikke så lett å holde balansen slik når mor svinger litt for krapt, så to ganger faller hun av. Brent barn skyr ikke ilden i dette tilfellet og hun hopper på igjen. Hun liker virkelig å sitte på den, selv etter mammas råkjøring!

Vi finner setene våre på flyet og gir henne vindusplassen. Det er ikke tillat å bruke bedbox på seter hvor bruken vil sperre ferdsel for andre. Bedboxen kan kun brukes på vindussetet (på større fly med seter også i midten av flyet kan den også benyttes i det midtre setet der). Vi legger kofferten under setet foran da det ikke er tillatt å bruke bedboxen ved taxi, take-off og landing. Når lampen for setebeltet slukker setter vi opp bedboxen.

Bildet er lånt av Stokke.

Det er trangt mellom setene og noe vrient å få det til, men det går fint etter litt knoting. Vi snur topplokket på bedboxen og drar ut en klaff i lokket som fungerer som en bro mellom bedboxen og setet. Tilslutt legger vi madrassen over og fester armlenene. Plutselig er flysetet forvandlet til en seng, som minner om et sete på første klasse. Far skuer misunnelig bort..

Flighten er på litt over 2,5 time og det er ikke behov for å sove underveis. Når man sitter i setet lager bedboxen en forlengelse av selve sittedelen. Det er nok mer behagelig å sitte sånn enn med bena dinglende ned fra setet. Men for mini som ikke er så lang at bena dingler har den ikke så mye funksjon når hun kun sitter i setet sitt.

På hjemveien flyr vi under lunsjnap og da kommer bedboxen virkelig til sin rett. Den gjør det mulig å ligge i setet, ja setet blir rett og slett til en liten seng, noe som gjør det både enklere og mer behagelig å sove på flyet. Og er det en ting som gleder en mor eller far så er det at barna sover når de skal og at de sover godt, selv på reise.

Konklusjon

Reisekofferten Jetkids by Stokke Bedbox er helt gull på reiser hvor barnet har behov for å sove. Kofferten forvandler flysetet til en seng og gjør således flyturen mer behagelig for både store og små. Dessuten er den skikkelig kul å sitte på når vi går rundt på flyplassen og den tillater at mor og far kan holde høyt tempo gjennom taxfree’en og til gaten.

Vær obs på at du får en ekstra kolli å drasse på (da mini sannsynligvis ikke vil trille den selv), men på en annen side trenger du ikke ta med reisevogn da den er morsom å sitte på. Jeg savner imidlertid et håndtak å holde i. På grunn av madrassen og armlener er det noe begrenset med plass i kofferten, men dette kan tas ut dersom det ikke er behov for å sove på flighten.

Babytesterne anbefaler Jetkids by Stokke Bedbox

 

Reisekofferten Jetkids by Stokke Bedbox forvandler et alminnelig flysete til et sete på første klasse. Dette er et produkt vi anbefaler til foreldre som ønsker å legge tilrette for at barnet skal sove godt på flyturen.

Vær imidlertid obs på at bedboxen ikke er tillatt på alle fly og kun kan brukes på vindusetet (på større fly med seter også i midten av flyet kan den også benyttes i det midtre setet der). Du finner en komplett liste over flyselskap som tillater bruk av bedboxen her.

Jetkids by Stokke Bedbox selges i flere barnebutikker, på Jet-kids.com og på Stokke.com Anbefalt utsalgspris er 1 599,-

 

Tilleggsinfo

Jetkids lanserte i senere tid en ryggsekk som kan festes til bedboxen og således gjør det mulig å frakte med seg mer på turen og som da også er enklere å få fatt i når man sitter i flyet. Sekken er av høy kvalitet, vannavisende og vokser med barnet, og kan selvfølgelig også brukes utenom reise. Den har glidelåser på midten som kan åpnes for å gjøre sekken større. Vær obs at den vil telle som en ekstra kolli.

Følg Babytesterne på instagram @babytesterne.no.

Legg igjen en kommentar