Hvordan velge bæremeis?

Det er høytid for bæremeis, men hvilken skal du velge? Vi har skrevet et innlegg for å gjøre det litt lettere å velge. 

Er du glad i å gå tur i skogen i sommerhalvåret? Da er bæremeis noe for deg. I dette innlegget kan du lese litt tips om hva du bør tenke på når du skal kjøpe bæremeis.

Hvordan velger jeg den riktige bæremeisen for oss?

En god bæremeis som passer kroppen din er avgjørende for en god tur. Men så er dere kanskje to som skal bære den? Da er det viktig at dere sammen velger, så dere finner en variant som kan justeres slik at den er behagelig for dere begge.

Bilde fra instagramprofilen til Brooke.Froelich

Både hoftebeltet, rygg-, skulder- og brystreimer bør kunne justeres for å sikre at meisen er god å bære. Det er en stor fordel om justeringene er raske og enkle å foreta slik at dere lett kan bytte på å bære. Noen bæremeiser har en justerbar rygglengde på bæresystemet. Det kan være en stor fordel om dere er flere som skal bruke bæremeisen.

Sittehøyden til barnet, side- og skulderstropper bør kunne justeres. Dette primært for at barnet skal få riktig sittestilling, men det vil også gjøre at dere kan bruke bæremeisen lengre. Ha med barnet når du skal kjøpe bæremeis og sett han eller hun oppi. Hvordan er sittestillingen etter at du har justert den til? Sitter barnet godt? Eller sklir han eller hun frem eller tilbake? Noen meiser har en justerbar og polstret sideplate som gjør at barnet får god støtte på sidene. Dette kan være en stor fordel, spesielt for små barn.

Det er absolutt å anbefale å ta en tur innom butikken å prøve ulike varianter på ryggen med mini ombord. For det er vanskelig å lese seg til hva som passer best til dere.

Når kan vi begynne å bruke bæremeis?

Noen leverandørene av bæremeiser angir 6 måneder som anbefalt alder. Allikevel bør du vente med å bruke bæremeis til barnet kan sette seg opp selv. Det er da viktig at barnet ikke sitter lengre enn han eller hun orker å sitte til vanlig selv. Prøv deg frem litt og litt og spar den store langturen til barnet er stor nok.

Oppbevaring er viktig

I de fleste tilfeller vil du kanskje gå på tur med en annen som vil kunne bære med seg en liten sekk. Men, dersom du ser for deg å gå på tur alene, blir det ekstra viktig at bæremeisen har godt med oppbevaring. Noen modeller har oppbevaringsrom som også kan tas av og brukes som separat sekk. Lommer på siden eller i et magebelte er lurt for å slippe å måtte ta av seg sekken for å komme til nødprovianten.

Hvor tung er bæremeisen?

Mye utstyr og oppbevaring gir tyngre bæremeiser, men det er også en del ulikheter på vekt fra de ulike leverandørene. En lett sekk, kan gi en betraktelig bedre bæreopplevelse, så dette er det lurt å sjekke før du velger.

Hva skjer når du setter bæremeisen fra deg på bakken?

Ta en liten test om bæremeisen fortsatt står når du setter den fra deg på bakken. Det er en liten ting, som kan være relativt irriterende om sekken deiser overende med en gang du setter den fra deg.

Noen bæremeiser har en utfellbar bøyle som gjør at den står støtt på bakken. Da unngår du at bæremeisen velter, og det blir betraktelig enklere å sette barnet oppi bæremeisen. Alfa omega om du skal på tur alene.

Bør jeg ha nakkestøtte?

Noen barn sovner med engang de blir gynget litt. Dersom dette er tilfelle med ditt barn, eller dere tenker å gå turer rundt sovetider, er det viktig at bæremeisen har nakkestøtte så hodet ikke henger og dingler når barnet sovner. Når det er sagt anbefales det ikke at barnet sover lenge i bæremeis.

Ekstra utstyr?

Noen sekker kommer med ekstrautstyr, slik at du slipper å kjøpe dette utenom. Lurt å sjekke ut dette, før du går for den billigste varianten om du står mellom to ulike.

Noen bæremeiser kommer med en fotstøtte. Det kan gi mindre belastning på kroppen, men er ikke alfa omega for en fin tur.

Været skifter fort her i norge, så det er lurt å ha med regnbeskyttelse i tilfelle det skulle komme en liten skur. I noen bæremeiser følger dette med, både regn- og solbeskyttelse.

Bilde lånt fra instagramprofilen til josteinv

Den første turen

Det er lurt å være to voksne på den første turen. Så den som ikke bærer kan følge med på den lille, justere sittestilling ved behov og sikre at han eller hun har det bra, sitter godt og trives. Ulempen med en bæremeis er at du som bærer ikke selv kan se barnet. Husk også å ha med hatt og solbriller til barnet når dere skal ut på tur.

Alene på tur

Har du en liten en som trives i bæremeisen, og som kan videreformidle hvordan han eller hun har det i bæremeisen, er det ikke noe i veien for å dra på tur alene. Men, det kan være lurt uansett å ha med et lite lommespeil slik at en kan få øyekontakt og sjekke hvordan barnet har det. For eksempel om barnet skulle ha sovnet.

Da gjenstår det bare å si – god tur!

Kilde: ut.no

Legg igjen en kommentar