Hva er forskjellen på Ergobaby 360 four position og Omni 360?

To bæreseler fra Ergobaby er best i test, med delt førsteplass. Hvilken av de to skal du velge? 

På oppdrag fra VG Familieklubben har vi testet bæreseler. Ergobaby var testvinner med to av sine modeller, nemlig 360 four position og Omni 360. (Du kan lese hele testen her). Men hvilken av de to bæreselene skal du velge?

Alle bildene er lånt av Ergobaby.

Du kan lese anmeldelser av bæreseler her, skrevet av de virkelige ekspertene, nemlig andre foreldre.

Ergobaby er kjent for å lage gode, ergonomiske bæreseler for både baby og foreldre. Både Ergobaby Omni 360 og Ergobaby 360 four positions tillater bæring i fire posisjoner, vendt innover, utover, på siden og på ryggen. De har begge hette, midjebånd og er svært gode å bære med. Ergobaby Omni 360 er en nyere modell, hvorav Ergobaby har prøvd å gjøre alt bedre enn med forgjengeren 360 four positions. Men, er den egentlig bedre, og hva er forskjellen?

Kan brukes fra nyfødt

Ergobaby Omni 360 kan brukes fra nyfødt uten spedbarnsinnlegg, (det kan ikke 360 four position). Dette er den største fordelen dersom du tenker å bruke bæreselen fra nyfødt. Først og fremst er det litt klønete med nyfødtinnlegget, både å få på plass og sikre rett sittestilling, og for det andre blir det kriminelt varmt inni selen om den brukes på vår/sommer.

Spedbarnsinnlegg brukes frem til baby er 5,5 kg, etter det kan man velge å kun bruke puten frem til ca. 4 måneder.

*Obs. Det er ikke vurdert om spedbarnsinnlegg gir bedre støtte for baby enn det den nye selen gjør hvor man ikke trenger dette.

Perfekt til varme dager for å unngå overoppheting

Ergobaby sin nye modell Omni 360 kommer i to ulike typer, hvorav den ene er standarden og den andre heter Cool Air Mesh. Denne har partier med et stoff som minner mer om netting og har et stoff som puster.

Mange nyfødte liker seg best inntil mor eller far den første tiden. En bæresele er derfor gull for mange foreldre. Men, det kan fort bli varmt med to kropper tett-i-tett og med en sol som steker. Blir det mye bæring rundt vår / sommer er Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh å anbefale. Den sikrer at verken du eller babyen blir for varme.

Større hette

Ergobaby Omni 360 har større hette. Det er utrolig fint om du trenger å skjerme baby for inntrykk, når solen steker eller det duskregner. Hetten på 360 four positions er mye mindre, noe som gjør at solen titter inn og baby titter ut.

Spenne versus borrelås på midjebåndet

Den nye modellen Omni kommer med en spenne istedenfor borrelås som det var på den forrige modellen. Det er litt smak og behag hva man foretrekker. Selv synes jeg det er utrolig fint med borrelås fordi den gjør det veldig enkelt å stramme selen. Men, mange foreldre har irritert seg over at den bråker veldig når man tar av seg selen. Smak og behag, så her bør du teste og se.

Andre ting det er verdt å trekke frem?

Den nye modellen Ergobaby 360 Omni har en liten taske som du kan ha smokk, lommebok, eller husnøkler i.

Kjøpe brukt?

Selen kan vaskes i maskinen og egner seg derfor særdeles godt til gjenkjøp. Er det vert å bruke ekstra penger på den nyeste modellen, eller kan du likesågodt kjøpe Ergobaby 360 four positions brukt?

I testen vi gjorde for VG Familieklubben kom begge selene like godt ut. Denne testen var på et barn som var over 4 måneder og derfor var ikke nyfødtinnlegg nødvendig.

Vår konklusjon er at du med hell kan kjøpe Ergobaby 360 four position brukt om barnet ditt er stort nok til å bruke denne selen uten nyfødtinnlegget. Dersom du skal bruke selen fra nyfødt og i varmt vær, ville vi derimot valgt den nyeste modellen hvorav du ikke trenger nyfødtinnlegg.

PS. Det er alfa omega at selen sikrer rett sittestilling for barn men det skal også være behagelig å bære selen. Vi anbefaler derfor at du ber om å få teste selene du vurdere før du kjøper.

Lykke til i valget, og carry on 😉

 

Legg igjen en kommentar