Baby Jogger City Elite, hvordan er vognen?

Her får du en utfyllende produktgjennomgang av vognen Baby Jogger City Elite fra en Superbabytester.

En produktgjennomgang er som en utvidet test av et produkt skrevet av en Super- eller Ekspertbabytester. Gjennomgangen er bygget på egne erfaringer med produktet. Målet med produktgjennomgangen er at du skal få et godt inntrykk av hvilke fordeler og ulemper som gjelder for akkurat dette produktet slik at du kan ta stilling til om det passer dine behov. Denne gjennomgangen er basert på en person sine erfaringer. Vi anbefaler derfor at du også tar en titt innom HER for å lese anmeldelsene av denne vognen fra flere foreldre.

Vognbagen

Vognbagen på Baby Jogger City Elite er romslig, med hvitt mykt stoff inni vognbagen. For vår nyfødte ble den i overkant stor til at den ble lun når hun var nyfødt, men etter noen måneder gikk det seg til. Den er lett å feste på understellet på vognen, og er grei å bære med seg ved bruk av håndtaket i kalsjen. Den er også enkel å klipse tilbake på vognen. Vi brukte vognbagen som seng på overnattingsbesøk eller reise og det fungerte veldig fint (kjenner ikke til om det er anbefalt eller ikke).

Sittedelen

Sittedelen til Babyjogger City Elite festes til vognen og brukes fra barnet er ca. 6 måneder. Sittestillingen justeres med et bånd bak som gjør at man kan bestemme akkurat hvilken helning man vil ha på ryggen. Det er helt supert! Men, det er ikke mulig å gjøre sittestillingen rett, den er skrått lent tilbake, noe minsten i familien overhodet ikke satt pris på. Man kan ei heller snu den begge veier, så barnet vil alltid se ut. I begynnelsen da vi gikk fra liggedel til sittedel og jeg var vant til å se lille, opplevde jeg dette som en stor ulempe.

Det jeg likte med den er at ryggen kan legges helt flat og den blir mørk og lun når lille skal sove. Selv om jeg gjerne skulle hatt mulighet til å ta bort spennene i ryggen som kommer i veien for bevegelser når lille sover. Setet er festet på understellet slik at det henger fritt og gynger litt frem og tilbake når man triller.

Sittedelen er relativt lang og kan derfor brukes lenge.

I bil

Baby Jogger City Elite blir flat og liten når du legger den sammen og tar av hjulene. Du trenger heller ikke ta av sittedelen når den slås sammen. Jeg kjørte ikke mye bil med vogn så hver gang slet jeg med å få det til. Dette er nok et mindre problem for mer drevne foreldre som slår den sammen ofte. Da skal det være veldig enkelt og greit. Øvelse gjør mester.

Understellet

Understellet har godt med plass ved bruk av vognbagen og noe mindre ved bruk av sittedelen. Da er det også litt vanskeligere å komme til under. Vi kjøpte derfor noen kroker og holdere til styret for oppbevaring utover kurven i understellet.

Hjul

Hjulene på Baby Jogger City Elite er store og robuste. Det gjør det svært behagelig å trille vognen på hvilket som helst terreng; skogsterreng, heller i byen eller på vinterføre. Dette er definitivt vognens største pluss. Hjulene har holdt seg godt og aldri punktert. Det er også utrolig enkelt å ta av hjulene når vognen skal slås sammen.

Hjullås

Hjullåsen er på styret og er enkel å bruke. Jeg opplever den som solid og trygg.

Kalesje

Solskjermingen på vognbagen var til irritasjon for meg. Den er ikke tett på sidene og derfor titter solen inn og rett i øynene på barnet. Kalesjen til sittedelen er derimot helt super. Den har luker på sidene med netting for lufting eller for å titte inn om barnet sover. Disse er festet med magnet så man unngår bråk fra borrelås. Kalesjen går langt ned og dekker sittedelen godt.

Håndtaket

Solid håndtak som tåler regn og snø godt. Det kan justeres i ulike høyder ved å dreie det opp eller ned.

Vask av vogn

Tekstilene på Baby Jogger City Elite kan vaskes, både sittedel og vognbag.

Konklusjon

Baby Jogger City Elite er utrolig god å trille. Den er enestående på vanskelig terreng og klarer en hver hindring. Dårlig solskjerming på liggedel trekker ned, i tillegg til ugunstig sittestilling på sittedelen. Men, ikke alle barn vil oppleve det som et problem (bare så det er sagt). Derimot skulle jeg gjerne sett at setet kunne vendes begge veier.

Les mer om hva andre synes om Baby Jogger City Elite HER.

Legg igjen en kommentar