Vi har testet barnevognen Bugaboo Fox

Når det kommer en ny vogn fra storselgeren Bugaboo, da er det klart vi må teste den. 

Bugaboo har lenge vært en storfavoritt blant nybakte foreldre. Nå har de kommet med en helt ny modell, Bugaboo Fox. Vi har testet flere av vognene til Bugaboo tidligere og var veldig spente på hvilke endringer de hadde gjort og om denne var bedre enn sine forgjengere. I dette innlegget tar vi deg gjennom vognens fordeler og evt. ulemper.

En produktgjennomgang er som en utvidet test av et produkt skrevet av en Super- eller Ekspertbabytester. Gjennomgangen er bygget på egne erfaringer med produktet. Målet med produktgjennomgangen er at du skal få et godt inntrykk av hvilke fordeler og ulemper som gjelder akkurat dette produktet slik at du kan ta stilling til om det passer dine behov. Denne gjennomgangen er basert på en person sine erfaringer. Vi anbefaler derfor at du også tar en titt innom HER hvor du finner anmeldelser av vognen fra flere foreldre. *Innlegget er sponset med en vogn til testing*. 

Vognbagen 

Vognbagen er dyp og lun, men nett og lett. Ekstra pluss for kalesjen som gir optimal solskjerming, samtidig som den sikrer god lufttilførsel.

Vognbagen kan løsnes fra understellet og bæres med deg ved å trykke inn de hvite knappene på hver side (veldig bra at de ikke må holdes inne). Du løfter så bagen ut av sporet og bærer den med deg ved å holde i bøylen. Den heller da litt nedover der hodet til babyen ligger. Jeg skulle gjerne sett at den var rett/plan når man bar den med seg så ikke hodet til babyen lå i bratt nedoverbakke. En ting jeg derimot liker veldig godt er at bøylen er svingbar. Det gjør det veldig enkelt å ta barnet ut og inn av vognen (gjelder også for sittedelen).

Vi har brukt bagdelen som babyseng de kveldene vi har spist borte og på hytta (kjenner ikke til om dette er anbefalt eller ikke).

Sittedelen 

Sittedelen er ergonomisk og har svært god komfort; vårt barn elsker å sitte i den. Den kan snus begge veier, noe som er veldig fint når man skal bytte fra vognbagen. Barnet sitter relativt høyt og har dermed god oversikt, enten vi triller i parken eller i byen. Flere remmer sikrer solid feste.

Sittestillingen er enkel å justere. På en tidligere modell fra Bugaboo har dette vært komplisert da hele sittedelen må løftes opp for å justere vinkel. Nå derimot er det en knapp bakpå kalesjen som fungerer utmerket!

Kalesjen til sittedelen har samme funksjon og design som vognbagen og fungerer bra. Barnet vårt sover godt i sittedelen da den kan vippes langt bakover. Eneste trekk er at sittedelen er noe smal for større barn også blir den ikke like dyp som jeg skulle ønske. Så dette er ikke den ultimate sovevognen ved bruk av sittedel, men den fungerer helt fint.

I bil

Vognen er lett å slå sammen, og blir svært liten. En tidligere bestsegler fra Bugaboo har hatt en sittedel som må løsnes når vognen slås sammen. Det gjør at du har to deler som tar relativt stor plass til sammen i bilen. Bugaboo Fox er ikke slik. Her slår man hele vognen sammen og den blir liten og nett. Så liten at den passer inn i bagasjerommet på en Golf.

Understellet

Understellet er ok, men kunne vært dypere slik at man fikk mer lagringsplass. Du skal være god å stable om du får plass til noe særlig mer enn én full handlepose. Dette er derfor ikke vognen for deg som skal gjøre familiens storhandling på butikken. Personlig skulle jeg gjerne hatt mer oppbevaringsplass, men en liten vogn har mindre oppbevaringsplass -slik er det bare.

Hjul

Bugaboo Fox har 4 hjul. De er i skum og derav punkteringsfrie. Tiltross for dette er vognen god å trille og hjulene gir god demping i bybildet med trikkeskinner og fortauskanter. De butter litt i mot om kantene blir litt høye, så det er ikke den ultimate vognen for turer i skog og mark eller på ulent terreng. Den er heller ikke egnet for joggeturer.

Hjullås

Hjullåsen er enkel å bruke, også med sandaler og lette sko. Den er så lett at min datter på to klarer å låse vognen. Du trykker pedalen inn og dytter vognen litt frem «klikk» og vognen er låst. Låsen sikrer optimal stabilitet på buss og trikk.

Håndtaket

Vi har en vogn med brunt skinnhåndtak som både er lekkert og godt å holde i.

Konklusjon

En fantastisk vogn! Her har Bugaboo virkelig hatt fokus på hvilke forbedringer man kan gjøre for å lage en vogn som er enda bedre enn sine forgjengere – og det er den virkelig. Anbefales! 

 

Legg igjen en kommentar