Hvilken drikkekopp er best i test?

Du har bestemt deg, det er slutt på tåteflaske. Tiden har kommet for å drikke selv av en drikkekopp. Men hvilken skal du velge? Vi har testet 8 av de mest populære og kåret de aller beste! 

På oppdrag fra VG Familieklubben har vi testet 8 drikkekopper med tut til de minste barna. Det finnes mange drikkekopper å velge mellom, noen med hard tut, og noen med myk tut. Noen billige i grønn plastikk eller mer stilige med Arne Jacobsen detaljer. Men er egentlig den dyreste og mest fancy den aller beste?

Vil du lese hva andre foreldre synes om alternativene på markedet så finner du anmeldelser av drikkekopper med tut til de minste barna HER.

Slik har vi testet

Drikkeflaskene er valgt ut fra noen av de største matbutikkene og babybutikkene i landet. Drikkekoppene har alle tut og er testet av barn på 14-15 måneder. De er testet hjemme til måltider og på tur. *Testen er oppdatert mai 2019*

Testkriterier:

 • Hvordan er drikkekoppen å holde i?
 • Hvordan er koppen å drikke av?
 • Lekker den? Er den sølefri?*
 • Er koppen lett å vaske?
 • Hvor lett er koppen å sette sammen igjen etter vask?
 • Pris

Hva menes med sølefri?

*De fleste drikkekoppene i testen er sølefri, som betyr at det ikke lekker om du snur de på hodet. Men, det betyr ikke at barnet ikke får til å søle med den. Dersom barnet ønsker å søle med vann (noe de fleste har stor glede av), så får de enkelt til dette med alle flaskene i testen, utenom to.

Tre drikkekopper gikk av med seieren!

Hvilken drikkekopp som passer best for dere avhenger av behovet deres. Skal barnet bli vant til å drikke av noe annet enn tåteflaske eller pupp er en myk tupp ofte lurt (Mam Trainer). Dersom du skal lære barnet å drikke av en kopp uten tupp, kan en kopp med hard tut være lurt (da kommer vannet av seg selv (uten behov for å sutte). Og til slutt, om barnet skal ha en flaske til bruk i sengen, så han eller hun kan drikke ved behov, da bør du velge en som er 100% tett (Mam learn to drink cup).

Mam Trainer – DELT FØRSTEPLASS

 • Pluss: Myk og god tut, sølefri, god pris
 • Minus: Lett å sette på lokket skjevt
 • Veiledende pris: 79,-

Drikkekoppen fra Mam er beregnet på barn fra 4 måneder og fås kjøpt i flere dagligvarebutikker (som Kiwi og Meny). Den minner mer om en flaske enn en kopp, og har en myk tut som gjør at den egner seg godt til avvenning fra pupp eller tåteflaske. Men barna som er over ett år liker også godt å drikke av denne.

Håndtakene er ganske tynne og små, men det ser ikke ut til å plage barna og man kan gjerne bruke den uten håndtakene også. Grepet på håndtakene kan enkelt justeres i forhold til tuten (så håndtakene ikke er skjeve i forhold til tut). Den kan vaskes i oppvaskmaskinen og er lett å demontere og montere ved vask.

Tuten er noe stivere enn Philips Avent Spout Cup som gjør at det ikke lekker like mye om barna dunker den opp ned mot bordet. For at flasken skal være helt tett må man sette på lokket. Denne flasken egner seg derfor ikke i barnesengen. Den har et lokk som skal holde tuten tett i stellebagen ol. Det eneste som trekker ned er at den fort lekker om man setter lokket litt skjevt på og det er veldig fort gjort å gjøre på denne flasken. Alt-i-alt en veldig fin flaskekopp.

 

Twistshake Mini Cup 4 – DELT FØRSTEPLASS

 • Pluss: God tupp, gode håndtak, god pris, lett å vaske
 • Minus: Drypper lett
 • Veiledende pris: 119,-

Twistshake mini cup er beregnet på barn fra 4 måneder. Tuten på denne drikkekoppen er en kombinasjon av hard og myk som barna liker godt. Tuten drypper ikke om man bare holder den opp ned, men om man tar forsiktig på den i tillegg så drypper den. Det gjør den lett å drikke av, men også absolutt lett å søle med. Derfor egner ikke denne koppen seg i sengen.

Tuppen sitter fast i håndtakene så posisjonen blir alltid riktig og lokket er lett å ta på og fungerer utmerket når flasken er med på tur. Koppen er god å holde i med håndtak som er lett å få tak i og som har et litt mykere plastbelegg. Den har også en fruktmikser som man kan bruke i koppen for å ha frukt i vannet til barna. En morsom ekstraeffekt selv om den ikke blir masse brukt. Koppen er lett å demontere og montere og blir enkelt ren og fin. Den er laget i materialer fri for BPA-, BPS- og BPF. En super kopp vi og barna liker godt. Flasken selges i de fleste barnebutikker.

Mam learn to drink cup – DELT FØRSTEPLASS

 • Pluss: Dryppefri også i sengen, lett å vaske, god pris
 • Minus: Hard tut, mange deler
 • Veiledende pris:

Mam learn to drink cup er beregnet på barn fra 6 måneder. Drikkekoppen har en hard tut med tre hull. Inne i tuten fester man en plastikkventil som gjør flasken 100% dryppefri (denne kan tas ut dersom man ønsker at drikken skal renne fritt). Barnet får ikke ut vann av denne, uansett hva de gjør. Det gjør Mam koppen perfekt å ha i sengen til barn som blir tørste i løpet av natten. Det gjør den også fin å ha med i bagen, for selv uten lokk søler den ikke.

Håndtaket er lett å justere så tuten kommer i riktig posisjon og flasken er god å holde i og å drikke av. Den harde tuten gjør at den nok ikke er det mest optimale flasken når man skal vende av med pupp eller tåteflaske, men når dette er på plass er denne drikkeflasken helt topp. Den kan vaskes i maskinen og er enkel å rengjøre. Den har imidlertid mange deler, noe som trekker noe ned og det er lett for at plastventilen blir borte. Flasken selges blant annet på COOP Mega.

Philips Avent Spout Cup

 • Pluss: God tupp, liten og smart, god pris, lett å vaske
 • Minus: Håndtak og tut må koordineres
 • Veiledende pris: 63,-

Philips Avent Spout Cup er en fin og liten kopp som er beregnet på barn fra 6 måneder. Koppen har myk og god tut som barna liker godt. Den er sølefri så lenge barna ikke holder koppen opp ned og drar i tuten , dunker den mot underlaget eller klemmer på tuten. Da pipler innholdet ut og lager en fin liten dam på bordet. Det gjør at koppen ikke egner seg i barnesengen. Lokket som følger med er tett og gjør at drikkeflasken holder seg tett i stellebagen.

Håndtakene er harde og kantete, men enkle å få godt grep rundt. Tuten må festes i riktig posisjon for at barna skal kunne holde koppen korrekt, noe som er litt klønete og dette trekker derfor ned. Den er enkel å få ren i maskinen og den er lett å demontere og sette sammen. Koppen er laget i PBA-fritt materialet.

 

Philips Avent Spout Cup No Drip

 • Pluss: Solid, dryppfri og veldig gode håndtak
 • Minus: Litt hard tut og lekker ved «feil» fall eller småslurv med lokket
 • Veiledende pris: 169,-

Philips Avent spout cup no drip er en solid kopp med hard tut, som ikke drypper. Den er lett å drikke av og har fine små håndtak med myke forsterkninger som gjør den ekstra god å holde i.

Lokket er tett og fint så denne kan fint være med på tur. Men, dersom man ikke skrur lokket ordentlig hardt til lekker koppen. Og det er det dessverre altfor lett å gjøre. Dette trekker mye ned. Og, om den faller i bakken så løsner lokket og den begynner å lekke. Håndtakene sitter fast i tuten og er derfor alltid i riktig posisjon. Den kan vaskes i oppvaskmaskinen og er lett å få ren.

 

Design Letters Melamim Cup med drikkelokk

 • Veiledende pris: 188,-
 • Pluss: Klassisk, lett å vaske og kan brukes som vanlig kopp
 • Minus: Drypper, uten håndtak, hard tut og litt dyr

Design Letters sin drikkekopp er den mest fancye av koppene med sitt stilrene design og Arne Jacobsen detaljer. Den er derimot ikke den mest praktiske koppen. Koppens tut er hard og ikke sølefri. Snus koppen på hodet spyller en fin liten stråle med vann ut i god fart. Koppen har heller ikke håndtak og er derfor vanskelig å håndtere for de aller minste. Koppen har ikke lokk og kan ikke brukes på tur uten at alt innholdet renner ut i bagen. Når det er sagt så er den naturligvis lett å vaske, demontere og montere. Det er også veldig fint at man kan ta av tutetoppen og bruke koppen som vanlig kopp når barna er klare for det.  Koppen er laget i 100 % melamine.

 

Done by Deer drikkekopp

 • Pluss: Stilren, god pris, lett å vaske og kan brukes som vanlig kopp
 • Minus: Hard å drikke av, tynne håndtak og lett å søle med
 • Veiledende pris: 59,-

Done by deer drikkekopp er også en ganske klassisk og stilren kopp. Denne har hard tut som er helt ok å drikke av. Koppen er absolutt ikke er dryppefri. Bordet er klissvått flere ganger hvis testeren får holde på litt på egenhånd. Håndtakene er lette å få tak i, men litt tynne for et skikkelig godt grep. Tuten er lett å justere for riktig posisjon i forhold til håndtakene. Koppen har ikke lokk så den kan ikke brukes på tur. Også her kan toppen med tuten fjernes så koppen kan brukes som vanlig kopp ettersom barnet vokser til. Koppen er lett å demontere og vaske ren og er laget i 100 % Melamine.

 

Bambino Friends kopp

 • Pluss: Absolutt sølefri, god pris
 • Minus: Hard og litt vanskelig tut å drikke av, håndtak med litt dårlig grep
 • Veiledende pris: 75,-

Bambino friends kopp med tut er sølefri. Koppen oppleves som veldig hard på alle måter, både i form av hard tut og harde håndtak. Dette gjør den litt vanskelig å drikke av. Barnet må på en måte skjønne teknikken før de får det til og den blir ingen stor favoritt. Tuten sitter fast i håndtakene så posisjonen blir alltid riktig, men håndtakene er veldig tett på koppen som gjør de litt vanskelig å få et godt grep rundt. Koppen kommer uten lokk, men holder faktisk så godt på drikken at den kan være med på tur uten. Det gjør at en også egner seg fint til bruk i sengen. Koppen er BPA fri.

 

One thought on “Hvilken drikkekopp er best i test?

Legg igjen en kommentar