Bærehjelp? Yes please!

Trenger man egentlig en bæresele eller lignende bærehjelp når man får barn?
Innlegget er skrevet av Mathea fra Bæreglede (bereglede.no).

De siste årene har det blitt veldig vanlig for foreldre å ha en form for innretning å bære babyen sin i, som et tilskudd til vogn. Eller for å ha muligheten til å la vogna stå. Noen foreldre opplever at den nyfødte ikke er spesielt glad i vognen og vil ligge inntil kroppen hele tiden den første tiden. Da blir bæresele et must for mange.

Bæring har mange fordeler for både barn og omsorgsperson. Du kan få hendene fri til andre ting du gjerne skulle gjort hjemme med babyen, og vognen kan føles tung å drasse med seg iblant. Noen babyer vil slettes ikke legges ned i det hele tatt de første månedene, noe som kan føles intenst og frustrerende for en nybakt mor. For noen blir bæretøyet selve redningen i hverdagen, mens for andre fungerer det mer som en praktisk avveksling på flyturer eller andre steder vognen ikke egner seg så godt.

Uansett hvilket behov du identifiserer deg med kan det være fint å vite at babyene i de aller fleste tilfeller stortrives slik, tett i tett med dem de er aller tryggest på. Mye forskning er gjort på bæring de siste årene og svarene er enstydige. Barn som blir båret gråter mindre, har en trygg sosial utvikling og foreldrene opplever større mestring.

Obs – sikker bæring er livsviktig

Det er viktig at den som bærer barnet alltid kan se barnets ansikt og dermed forsikre seg om at barnets luftveier er frie. Sikre også at barnet får frisk luft og ikke blir overopphetet.

 

Innlegget er skrevet av Mathea fra Bæreglede. Bæreglede drives av kompetente entusiaster for bæring, for å gi Norges innbyggere mulighet til å finne det riktige bæretøyet for hver enkelt, og god hjelp i hvordan det skal brukes. Mathea er sertifisert “Babywearing consultant” igjennom School of babywearing London. Hun har tidligere jobbet mange år i barnehage og har to barn, Kala 7 år og Tomine 3 år. Alt mulig bæretøy er blitt testet opp igjennom men favoritten hennes er og blir vevd sjal.  Hun elsker å snakke om fordelene ved bæring og holder i blant små foredrag eller workshops når hun blir bedt om det, f.eks ved Klinikk for alle. Du kan komme direkte i kontakt med henne på mathea@bereglede.no.

One thought on “Bærehjelp? Yes please!

Legg igjen en kommentar