Produktgjennomgang av vognposen Voksi Sky Light!

Vi har testet vår- og høst vognposen fra Voksi. Her presenterer vi fordelene og eventuelle ulemper slik at du kan få en god innføring i produktet.*Innlegget er sponset med vognpose til testing.*

Våren er her! Endelig er det varmere ute og vintertøy og tykke parkdresser kan pakkes ned. Det samme gjelder vinterposen i vognen, men hva skal du erstatte den med?

Vi er uten tvil store fan av vognposer, spesielt til de aller minste. De er enkle å bruke, varme og gode å ligge i, de kan ikke sparkes av slik tepper har en tendens til og de gjør det lunere i vognbagen. Men, trenger du egentlig en ny vognpose når våren kommer?

Vi har testet Voksi Sky Light – en tynnere vognpose tiltenkt vår- og høstsesongen. Posen er testet i vognbagen til vognen Bugaboo Fox*.

Produktgjennomgang av Voksi Sky Light Vognpose

En produktgjennomgang er en utvidet anmeldelse av et produkt fra en Superbabytester. Den har som hensikt å gjøre valget ditt enklere ved å gi deg en god innføring i produktet. 

Du kan lese hva andre foreldre synes om Voksi Sky Light-vognpose HER.

Førsteinntrykk

Vognposen kommer i en pose. Det første som slår meg når jeg står med posen i hendene er at jeg liker at vognposen er kjønnsnøytral i fargene! Posen er lysgrå utenpå og hvit og grå-mønstret inni, i et fint design. Posen er tynn og lett, så ingen tvil om at den er beregnet på varmere vær. Ytterstoffet er i bomull og polyester og kjennes veldig mykt og godt mot huden. Den har en stramme-innordning helt øverst med tilhørende lomme til trådene og glidelås hele veien ned og rundt bunnen av posen. Posen har en liten flipp til å feste smokkesnoren øverst – lurt! På baksiden har posen antiskli og hull til selene i sittedelen til vognen. Det følger med en forlengerdel som kan festes på posen når barnet har vokst ut av den (posen er 100 cm lang uten forlengerdel).

I bruk

Voksi Sky Light er testet i en Bugaboo Fox vognbag*. Her passer den bra, både i bredde og lengde (uten forlenger-del). Det eneste vi bemerker oss er at det blir mye stoff rundt hodet på babyen.

Det er tre ting vi digger med denne vognposen. Det ene er stoffet! Posen er silkemyk og deilig mot huden, også etter vask. I tillegg er stoffet sertifisert etter Oeko-Tex Standard 100, Class 1, (en garanti for at materialene er uten giftige og skadelige stoffer og kjemikalier). Stor tommel-opp!

Den andre tingen vi ønsker å trekke frem er at vognposen enkelt forvandles til et teppe babyen kan ligge å leke på inne. Du åpner bare glidelåsene og tar bunnen av. Veldig praktisk når man skal på besøk, da slipper du å ha med leketeppe som jo tar mye plass.

Det tredje er at vognposen kan åpnes helt opp. Når man er på bussen, kjøpesenter eller andre steder der temperaturen stiger er det gull å enkelt kunne åpne posen. Temperaturen ute endrer seg jo også veldig fort her i Norge på våren og høsten, så en fordel at man enkelt kan åpne eller lukke posen.

Men, vi savner en veiledning på hvilke ute-temperaturer posen er beregnet på. For eksempel via en tog anmerkning, slik mange nattposer har. Er den varm nok når gradestokken viser 10 grader? Eller hvordan er det ved 20 grader – er det da fare for overoppheting? Det hadde også vært topp om posen for eksempel kunne brettes og festes rundt kanten helt øverst på vognbagen. For som vi var inne på over, blir det mye stoff rundt hodet på en liten baby når vognposen ligger i vognbagen.

Konklusjon

På generelt grunnlag anbefaler vi en vognpose til vårsesongen dersom barnet ditt bruker vognbagen (se nederst i innlegget). Med en vognpose unngår du at løse tepper eller lignende sparkes av eller kommer over hodet til babyen. Posene er lune, og holder barnet varmt på kalde morgener eller sure høstdager. Ved gulp eller uhell kan du enkelt vaske posen i maskinen (ikke alltid like lett med madrassen i vognen).

Vi digger Voksi Sky Light; det silkemyke stoffet (som er uten skadelige stoffer og kjemikalier), at posen enkelt kan åpnes og lukkes om det blir varmt eller kaldt, og at den kan forvandles til et leketeppe. Men, vi skulle gjerne visst hvilke temperaturer posen er beregnet på og synes det blir mye stoff rundt hodet på de minste barna; men dette er en bagatell i det store bildet da det ikke er hemmende for bruk.

Etter vår mening leverer Voksi på alle de viktige områdene og vi kan derfor trygt anbefale Voksi Sky Light og gir posen en stor tommelopp!

Obs: Før du eventuelt kjøper vognposen bør du teste den i din vognbag, (anbefalt utsalgspris er 1199,-). Anbefalingen gjelder også for den nyeste versjonen som er lansert i 2020.

*Vognposen er kun testet i vognbagen, og ikke i sittedelen. Dette fordi vi på generelt grunnlag opplever at vognposer til høst- og vårsesongen gjør seg best i vognbagen. I sittedelen sklir de fort ned i ryggen fordi de ikke er like stive som vinterposene. I tillegg er det mange av de som ikke tåler regn. Har du barn som går så blir posen fort skitten når sølete høstsko skal oppi posen og det er ikke lett å få tørket av sølen pga stoffets kvalitet. Disse posene er derimot gull til soving i vogn i barnehagen.

One thought on “Produktgjennomgang av vognposen Voksi Sky Light!

Legg igjen en kommentar